Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Varkensoesters met mosterdsaus

Varkensoesters met mosterdsaus

4 varkensoesters, 1 dl appelsap, 1½ eetlepel mosterd, 4 eetlepels olijfolie, snufje zout, 1 dl crème fraîche, 1 theelepel tijm, snufje peper

Roergebakken saucijs met andijvie

4 saucijsjes (of 400 g verse worst), 1 struik andijvie (à 750 g), 2 rode uien, 2 eetlepels olie (of vloeibare margarine), ½ eetlepel currypasta (Indiase fo kerriepoeder),

Chinese karbonades

Chinese karbonades

4 haaskarbonades (á 125 g), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 eetlepel ketjap manis, 2 eetlepels honing, 2 eetlepels chilisaus, 1 theelepel gemberpoeder, 1 limoen (rasp

Tapenade van olijven en roompaté

Tapenade van olijven en roompaté

200 g paté (room), 200 g olijven (knoflook)
, 1 theelepel citroensap
, 2 eetlepels kappertjes


Hamlap op Oosterse wijze

Meng alle ingredienten voor de marinade in een kom. Leg de hamlappen in een keukenschaal, doe hier de marinade op.dek af met plastic folie en laat minstens 1 uur

geroosterd varkensribstuk

Geroosterd varkensribstuk (côte de porc)

Wil je een keer wat anders dan een standaard gebakken karbonaadje? Rooster dan een mooi ribstuk. Een groot, stoer deel dat bestaat uit meerdere karbonaadjes die nog niet

Italiaanse bollen met varkensvleesreepjes en rode pesto

Italiaanse bollen met varkensvleesreepjes en rode pesto

400 g varkensvleesreepjes, 2 sjalotjes (fijngesnipperd), snufje peper (versgemalen), ¼ krop ijsbergsla, 4 Italiaanse bollen, 4 radijsjes (in plakjes), snufje zout, 25 g

Oosterse varkenshaas

 500 g varkenshaas (in plakken van 2 cm dik), 2 eetlepels olie (arachide), 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel sereh, 1 theelepel ketoembar, 1 teentje knoflook

Geroosterd varkensvlees

500 g varkensfilet, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel honing (vloeibaar), 1 eetlepel zonnebloem olie, 2 eetlepels sherry, 2 eetlepels sojasaus, ½ cm gemberwortel

Filetrollade met sinaasappelmayonaise

Filetrollade met sinaasappelmayonaise

750 g varkensfiletrollade (ca. Ø10 cm), 1 sinaasappel (schoongeboend), 8 eetlepels mayonaise, snufje zout, snufje peper, Voor stoombraden: 1 bouquet garni (prei, wortel,