Bereiding
- Roer in een kom de knoflook, suiker, BBQ-saus, chilisaus, azijn, gemberpoeder, paprikapoeder, zout en peper tot een marinade. Dep de spareribs met keukenpapier droog en bestrijk het vlees met de marinade. Laat het vlees 12 uur afgedekt in de koelkast marineren.
- Verwarm de oven voor op 175°C. Laat de spareribs ca. 15 minuten in het midden van de oven garen. Zet de oventemperatuur op 150°C en laat het vlees ca. 30 minuten zachtjes verder garen. Bedruip het vlees tussentijds regelmatig met marinade.
- Verwarm de ovengrill voor en grill de BBQ spareribs aan beide zijden in ca. 10 minuten goudbruin.
Lekker met gepofte aardappels en geraspte wortel salade.
Wist u dat…
het been van de spareribs zorgt voor extra veel smaak!
Andere lekkere spareribs recepten
- 6 personen
- 780 minuten
Ingrediënten
1½ kilo spareribs
2 teentjes knoflook (geperst)
6 eetlepels suiker
6 eetlepels barbecuesaus
6 eetlepels chilisaus
6 eetlepels azijn
½ theelepel gemberpoeder
1 theelepel paprikapoeder
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: