Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175°C. Roer in een kom de knoflook, honing, sinaasappelmarmelade, tomatenpuree, ketjap, limoenrasp, limoensap, sinaasappelrasp, gemberpoeder, paprikapoeder, zout en peper tot een marinade. Dep de spareribs met keukenpapier droog en bestrijk het vlees met de marinade.
- Laat de spareribs ongeveer 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven garen. Zet de oventemperatuur op 150°C en laat het vlees nog 30 minuten zachtjes verder garen. Bedruip het vlees tussentijds regelmatig met de marinade.
- Lekker met frietjes en gemengde salade.
Andere lekkere spareribs recepten
- 8 personen
- 60 minuten
Ingrediënten
2 kilo spareribs
2 teentjes knoflook (geperst)
4 eetlepels honing
3 eetlepels marmelade (sinaasappel)
6 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels ketjap manis
2 limoenen (rasp en sap van)
1 eetlepel sinaasappelrasp
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel paprikapoeder
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: