Bereiding
- Snijd de bosuitjes in schuine ringetjes. Snijd de korstjes van het brood en verkruimel de rest. Schep het kruim (circa 50 g) met de sesamzaadjes in een diep bord door elkaar.
- Klop het ei met peper en zout in een ander diep bord los.
- Wentel de varkensfiletlapjes eerst door het eimengsel en druk ze vervolgens in het kruimmengsel.
- Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de filetlapjes in ± 4-6 minuten op een halfhoog vuur bruin en gaar.
- Breng intussen de ananasstukjes met het sap, de azijn, de sojasaus en de chilisaus aan de kook. Voeg de bosui, peper en zout naar smaak toe en kook het kort door.
- Bind het sausje met allesbinder.
- Serveer de saus bij het vlees.
Lekker met bami of nasi.
Wist u dat…
Varkensvlees rijk is aan vitamine B1?
- 4 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
- 4 varkensfiletlappen (à 125 g)
- 2 bosuitjes
- 4 boterhammen (witte)
- 1½ eetlepel sesamzaad
- 1 ei (L)
- 3 eetlepels olie
- 1 blikje ananasstukjes (à 227 g)
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel chilisaus (zoete)
- 1 eetlepel allesbinder
- 1½ eetlepel sojasaus (Japanse)
- snufje peper
- snufje zout
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: