Bereiding
- Masseer het vlees met de olie en laat het buiten de koelkast op temperatuur komen.
- Snijd de lente-uitjes in ringen en de tomaat in partjes.
- Pers de limoen uit. Meng het sap met de sojasaus, sambal, kokosmelk, munt en basilicum.
- Bakkerel het vlees: verwarm een anti-aanbakpan even voor op een hoog vuur. Zet het vuur op halve stand, leg het vlees in de pan en bak het zachtjes aan beide kanten bruin en gaar (ca. 6 minuten). Schuif het vlees tijdens het bakken over de bodem van de pan en keer regelmatig.
- Snijd het vlees in dunne reepjes en meng het met de ui, tomaat en kokosdressing. Laat het een paar minuutjes trekken.
- Serveer de salade op twee bordjes. Garneer deze eventueel met partjes limoen.
Tip
Na de pittige vleessalade met kokosdressing volgen pikante gehaktkoekjes als hoofdgerecht (op smaak gebracht met sambal en verse, fijngehakte koriander). Serveer hierbij rijst en roergebakken spinazie met sesamzaad. Voor het dessert: verse banaan met kokosijs.
2 personen
30 minuten
Ingrediënten
1 varkensfiletlap (150 g)
½ dl kokosmelk (dikke)
2 eetlepels basilicum (fijngehakt)
½ theelepel sambal (½ à 1 theel.)
1 limoen
2 theelepels sesamolie
3 lenteuitjes
2 eetlepels sojasaus (of Thaise vissaus (Nam Pla)
2 kleine tomaten
1 eetlepel muntblaadjes (fijngehakt)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: