Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
hachee-met-leidse-hutspot

Hachee met Leidse hutspot

400 g runderpoulet, 3 uien, 50 g boter, 5 eetlepels bloem, 2 laurierblaadjes, 6 peperkorrels

Italiaanse salade van rosé gebakken varkenshaasjes

Italiaanse salade van rosé gebakken varkenshaasjes

500 g varkenshaas, 50 g Parmezaanse kaas (versgemalen, grove krullen), 50 g boter, 4 eetlepels olijfolie (extra vierge), snufje peper, 75 g sla (gemengde, met rucola), 50

placeholder

Varkensrollade met mosterd en knoflook

600 g varkensfiletrollade, 2 teentjes knoflook, 2 takjes rozemarijn, 35 g amandelen (schaafsel), 2 oude boterhammen (witte), 2 eetlepels mosterd (grove), 3 eetlepels

Kruidige hamlapspiesen met paprika

Kruidige hamlapspiesen met paprika

500 g hamlappen, 3 teentjes knoflook, 1½ eetlepel chilipoeder, 1 theelepel zwarte peper, 1 theelepel djinten (komijn), 1 theelepel kaneel, 1 theelepel ketoembar

Filetlapjes met Engelse bierfondue

4 varkensfiletlappen (à 125 g), zout, peper (versgemalen), 25 g boter, 1½ dl bier, 1 teentje knoflook (geperst), 250 g kaas (cheddar, geraspt), ½ eetlepel maïzena, 3

Kotelet met zwarte bessenjus

Kotelet met zwarte bessenjus

4 koteletten (á 125 g), 1½ dl zwarte bessensap, snufje zout, snufje peper (versgemalen), 1 eetlepel mosterd (grove) en 50 g boter

Chinees hapje met filetlapje

Chinees hapje met filetlapje

75 g paksoi, 1 varkensfiletlap (á 40 g), 10 g margarine (plantaardige), 30 g rijst (snelkook).

Paksoi met rookworst uit de wok

1 rookworst (à 250 gram, in plakjes), 1½ kilo aardappels (geschild en in stukjes), 700 g paksoi (gewassen), 300 ml melk, 50 g boter, 2 eetlepels olie, 3 sjalotjes

Doorregen rollade met citroen

Doorregen rollade met citroen

1 doorregen varkensrollade (ongeveer 1 kilo), 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels sinaasappelsap, 2 theelepels honing, 1 theelepel tijm (gedroogd), 1 teentje knoflook

Gegrilde varkensoester met peterselieboter

4 varkensoesters, 125 g roomboter (zachte), 2 teentjes knoflook (geperst), 15 g peterselie (verse, fijngehakt), 1 eetlepel cognac