Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Wrijf (masseer) het vlees in met 4 eetl. olijfolie, de Provençaalse kruiden en wat peper. Leg het vlees in een ruime braadslede.
- Schil de aardappels, halveer ze en leg ze naast het vlees.
- Halveer de teentjes knoflook (niet pellen) en leg ze tussen de aardappels.
- Besprenkel de aardappels met de rest van de olie en strooi er wat zout over. Leg de boter in plakjes op het vlees.
- Schuif de braadslede in de hete oven. Verlaag na 20 minuten de oventemperatuur tot 175°C en laat het vlees en de aardappels in nog ca. 50 minuten gaar worden. Schep tussentijds telkens een paar lepels braadvet over het vlees. Schep de aardappels geregeld om.
- Zet de oven uit. Neem het vlees uit de oven en laat het afgedekt 10 minuten rusten. Schep de aardappels in een schaal en houd ze in de oven warm.
- Zet de braadslede op een hoog vuur. Voeg de cider toe en breng de jus al roerende aan de kook. Roer de mosterd en het zout naar smaak erdoor.
- Snijd het vlees met een glad, scherp mes in plakken. Leg ze op de borden, schep de jus erover en de aardappels erbij.Lekker met knapperige sugarsnaps.
- 8 personen
- 95 minuten
Ingrediënten
- 1 kilo schouderkarbonade (zonder bot)
- 2 dl cider
- 2 eetlepels Provençaalse kruiden
- snufje zout
- 7 eetlepels olijfolie
- 50 g boter
- snufje peper
- 1½ kilo aardappels
- 12 teentjes knoflook
- 1 eetlepel mosterd
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: