Bereiding
- Verwijder de vetrandjes van de plakjes rauwe ham en snijd de ham fijn. Meng in een kom de rauwe ham, knoflook, peterselie en peper door elkaar. Smeer het mengsel op de schnitzels.
- Maak de lente-uitjes schoon, snijd deze in de lengte door en snijd de stengels in stukjes, die zo breed zijn als de schnitzel. Leg de lente-uitjes op de schnitzels.
- Rol vervolgens de schnitzels voorzichtig op en bind de vleesrolletjes met dun garen op. Dep de buitenzijde van het vlees droog met keukenpapier. Verhit de olie in een pan met anti-aanbaklaag en bak de opgerolde schnitzels al omscheppend in ca. 15 minuten rondom bruin.
- Voeg de tomaten (met vocht) aan het vlees toe en laat deze ca. 5 minuten zachtjes koken.
- Verdeel de saus over 2 borden en leg de vleesrolletjes hierop.
Lekker met ratatouille (van gebakken ui, aubergine, courgette, paprika en tomaat) en ovenfrites.
Tip
Wie een niet vet gerecht wil bereiden kiest bij voorkeur een ongepaneerde schnitzel. Want een paneerlaagje werkt eigenlijk als een spons voor het bak-en braadprodukt, zodat er in verhouding meer vet wordt opgenomen.
Wist u dat…
een varkensschnitzel zeer mager is en per 100 gram maar 3,1 gram vet bevat?
- 2 personen
- 45 minuten
Ingrediënten
2 varkensschnitzels
2 plakjes rauwe ham
1 teentje knoflook (kleine)
2 takjes peterselie
2 lenteuitjes
1 blik tomaten (gepeld)
2 eetlepels olie
rolladegaren of breigaren
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: