Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Tapenade van olijven en roompaté

Tapenade van olijven en roompaté

200 g paté (room), 200 g olijven (knoflook)
, 1 theelepel citroensap
, 2 eetlepels kappertjes


Erwtensoep

1 hamschijf, 3 spareribs, 1 rookworst, 1 laurierblaadje, ½ eetlepel peperkorrels, 2 bouillonblokjes, 1 kleine knolselderij, 2 grote aardappels, 1 prei, 1 blik doperwten

Tropische kokosschnitzel met ananas

3 varkensschnitzels (ongepaneerd), 1 ei, 1 eetlepel melk (halfvolle), 6 eetlepels geraspte kokos, 1 kleine ui, 1 blikje ananasstukjes (à 234 gram), 3 eetlepels olie, ½

Roerbakschotel met hamlappen in sojamarinade

Roerbakschotel met hamlappen in sojamarinade

250 g hamlappen, 2 theelepels citroensap, 1 kleine groene paprika (in reepjes), snufje peper (versgemalen), 2 theelepels sesamzaad, 1 kleine rode paprika (in reepjes),

Courgette met gehakt

Courgette met gehakt

2 courgette, 50 g feta, 6 zwarte olijven (zonder pit), 2 eetlepels olijfolie, 1 teentje knoflook (geperst), 400 g varkensgehakt, peper, 1 kleine ui (fijngesnipperd),

Varkensoesters met mosterdsaus

Varkensoesters met mosterdsaus

4 varkensoesters, 1 dl appelsap, 1½ eetlepel mosterd, 4 eetlepels olijfolie, snufje zout, 1 dl crème fraîche, 1 theelepel tijm, snufje peper

Gevulde paprika met varkensvleesreepjes en rijst

400 g varkensvleesreepjes, 4 rode paprika's, 150 g rijst (gele), 1 dl bouillon (groentenbouillon), 50 g rozijnen, 1 ui (fijngesnipperd), 2 teentjes knoflook (geperst), 1

Filetrollade met Franse sjalotjessaus

750 g varkensfiletrollade, 80 g boter, 1 dl bouillon, 12 sjalotjes (gepeld en in vieren snijden), 1 pot fond (vlees, à 4 dl), 3 dl witte wijn (droog), 1 theelepel tijm, 1

Lasagne di mama

Lasagne di mama

3 rundersaucijsjes
, 2 sjalotjes
, 1 mozzarellakaasje (à 125 g)
, 30 g boter
, 1 theelepel Italiaanse kruiden
,  450 g spinazie (diepvries, deelblokjes)
, ½ pakje

Boerenlunch voor grote eters met waldkornbol en sandwich gezond

6 plakjes gekookte worst, 2 plakjes rauwe ham, 50 g roomkaas, 8 plakjes tomaat, 75 g zuurkool, 50 g kruidenboter, 1 theelepel komijnzaad, 2 waldkornbollen, ½ bakje