Bereiding
- Pel en pers de knoflook boven een kom. Voeg de kruiden en de olie toe en meng alles goed door elkaar.
- Dep het vlees droog en snijd in gelijke stukken. Meng het vlees door de marinade.
- Laat het vlees afgedekt tenminste 2 uur in de koelkast staan. Zet de satéprikkers in het water om te weken.
- Haal het vlees uit de koelkast. Snijd de paprika in stukken. Dep het vlees droog. Rijg het vlees om en om met de paprika en de blaadjes selderij aan de . satéprikkers.
- Grill het vlees op de barbecue om en om in ca. 12 minuten gaar. Bestrijk regelmatig met de marinade. Hak de rest van de selderij fijn voor de garnering.
- 4 personen
- 140 minuten
Ingrediënten
- 500 g varkenshaas
- spiezen of satéprikkers
- snufje peper
- snufje zout
- snufje djinten (komijnpoeder)
- ½ bosje selderij
- 1 rode paprika (zoete)
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- ½ theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel cayennepeper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: