Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Oosterse burgers

500 g varkensgehakt, 2 teentjes knoflook (fijngehakt), 2 bosuitjes (fijngehakt), ½ eetlepel gember (vers, fijngehakt), ½ eetlepel olie, peper, ½ eetlepel sherry, 4

Italiaanse saucijzenbroodjes

Italiaanse saucijzenbroodjes

200 g varkensgehakt, 1 ei (losgeklopt), 1 eetlepel sesamzaad, 1 sjalotje (fijngesnipperd), 1 eetlepel pesto, 4 plakjes bladerdeeg, snufje peper (versgemalen), snufje

Varkensrollade op zijn paasbest

350 g varkensfiletrollade (gekruid), 1 dl kookroom, 1½ stengel bladselderij (in stukken gesneden), 1 teentje knoflook (grof gesneden), ½ eetlepel groene kruiden

Slavink met piccalilly en courgette

4 slavinken ½ courgette (blokjes 1 cm) 2 dl bouillon (2 theel. poeder) 2 eetlepels droge sherry 4 eetlepels piccalilly 2 theelepels mosterd

De klassieke BLT sandwich

3 plakken bacon (dikgesneden), 1 eetlepel mayonaise, 2 boterhammen (witte), 3 blaadjes sla (grofgesneden ijsberg- of kropsla), 1 tomaat (in plakjes), snufje zout, snufje

Varkensentrecote met kastanjechampignons en uienjalopeño-marmelade

2 varkensfiletlappen (125 g stuk), snufje zout, 3 kleine uien, snufje peper, ½ dl rode wijn, 2 eetlepels jalapenopepers (ingemaakte, in stukjes), 1 eetlepel zonnebloem

Varkenshaasje gevuld met noten

Varkenshaasje gevuld met noten

1 grote varkenshaas (ca. 250 g), snufje peper, snufje zout, 50 g roomkaas (walnoten), 25 g boter, 1 kleine ui, 1 eetlepel hazelnoten, 1 eetlepel walnoten, 4 eetlepels

Canadees hammetje met honing en kruidnagels

Canadees hammetje met honing en kruidnagels

1 kilo varkensfricandeau (met een dun laagje vet), 2 theelepels kaneel, 24 kruidnagels, 1 kleine citroen, 1 dl honing, 50 g bruine basterdsuiker, 6 schijven ananas.

Barbecue spareribs

1½ kilo spareribs, 2 teentjes knoflook (geperst), 6 eetlepels suiker, 6 eetlepels barbecuesaus, 6 eetlepels chilisaus, 6 eetlepels azijn, ½ theelepel gemberpoeder, 1

hamlap a lorange

Hamlap á l’orange

500 g hamlappen, 1 teentje knoflook (fijngehakt), 2 eetlepels ketjap manis, 2 dl sinaasappelsap (vers), 1 theelepel suiker