Bereiding
- Spoel de zuurkool in een zeef onder de kraan af en laat deze uitlekken.
- Dep de blokjes varkenslap met keukenpapier droog en bestrooi het vlees met peper.
- Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de blokjes vlees op hoog vuur in ca. 5 minuten rondom bruin. Schep het vlees uit de pan.
- Verhit 1 eetlepel olie in de hapjespan en bak hierin de spekblokjes ca. 5 minuten.
- Voeg de ui, knoflook, karwijzaad en paprikapoeder aan de spekjes toe en fruit deze ca. 3 minuten mee.
- Voeg de zuurkool, kippenbouillon, rode paprika en vleesblokjes aan het uienmengsel toe en breng de bouillon aan de kook.
- Laat het gerecht ca. 50 minuten op zacht vuur (op een sudderplaatje) zachtjes gaar stoven.
- Roer de zure room door het gerecht en breng het vlees op smaak met zout en peper.
Lekker met aardappelkroketjes.
- 4 personen
- 70 minuten
Ingrediënten
- 500 g varkenslappen (in blokjes van 2 1/2 cm)
- 1 zakje zuurkool (à netto 520 g)
- zwarte peper (versgemalen)
- 3 eetlepels olijfolie
- 125 g spekblokjes
- 2 uien (fijngesnipperd)
- 1 teentjes knoflook (geperst)
- 1 theelepel karwijzaad
- 1½ theelepel paprikapoeder
- 4 dl bouillon (kip)
- 1 rode paprika (in blokjes)
- 1½ dl zure room
- zout
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: