Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190 °C. Kook de penne pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verhit olie in een koekenpan en bak de slavinken in ca. 2 minuten rondom goudbruin. Voeg de knoflook toe en bak de slavinken op zacht vuur al draaiend in ca. 10 minuten gaar. Neem het vlees uit de pan en snijd het in plakken. Klop in een kom de eieren los met room, melk, 100 g kaas, bieslook, zout en peper.
- Vet de ovenschaal in met boter. Verdeel de pasta, plakken slavink en paprika over de ovenschaal. Giet het eimengsel over de pasta en garneer het gerecht met 50 g kaas. Bak het gerecht ca. 15-20 minuten in de oven.
Lekker met een groene salade.
Wist u dat…
een slavink een cilindervormig, éénpersoons vlugklaar product is? Het is gemaakt van gemalen en gekruid varkensvlees dat is omwikkeld met twee reepjes ontbijtspek. Als één reepje spek wordt gebruikt, worden de zijkanten van de slavink meestal versierd met gekleurd paneermeel of kruidenmix.
4 personen
40 minuten
Ingrediënten
4 slavinken
300 g pasta (penne)
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook (geperst)
2 eieren
2½ dl room
1 dl melk
150 g geraspte kaas (jonge)
2 eetlepels bieslook (vers, fijngehakt)
zout
zwarte peper (versgemalen)
½ eetlepel boter
1 rode paprika (in blokjes)
1 groene paprika (in blokjes)
kom
ovenschaal met 3 l inhoud
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: