Bereiding
- Verwijder de korsten van de boterhammen en verkruimel deze in een keukenmachine of met de staafmixer.
- Verhit een koekenpan en rooster het sesamzaad goudbruin (ca. 3 minuten).
- Verwijder de zaadlijst van het pepertje en snijd de peper zeer fijn.
- Meng de broodkruimels met de peper, het sesamzaad en het zout.
- Klop het ei los met een beetje water.
- Snijd 4 schijfjes van de limoen.
- Haal de schnitzels eerst door het ei en wentel ze vervolgens door het sesammengsel zodat ze helemaal bedekt zijn.
- Verhit de boter in een ruime koekenpan, wacht tot het schuim is weggetrokken. Bak de schnitzels in ca. 8 minuten aan beide kanten goudbruin. Laten uitlekken.
- Leg op elke schnitzel 2 schijfjes limoen.
Lekker met een gepofte aardappel en roergebakken spinazie met fijngehakte knoflook erdoor
Tip
Compleet fusiondiner: Serveer vooraf een salade van alfalfa met een dressing van azijn, gembersiroop, mosterd en slaolie. Als toetje Turkse yoghurt met Maple siroop. Voor dit recept kun je ook kalfsschnitzel gebruiken.
Wist u dat…
een varkensschnitzel een dun lapje is dat is platgeslagen? Het is een mager en mals stukje vlees, afkomstig van de varkensham. Aan één stuk is het verkrijgbaar als fricandeau. Schnitzels lijken veel op oesters en hamlappen. De laatste twee worden echter ‘op de draad’ gesneden terwijl schnitzels ‘met de draad mee’ worden gesneden. Dat wil zeggen dat de vleesdraad in de lengterichting loopt. Het zorgt er voor dat de schnitzel tijdens de bereiding plat in de pan blijft liggen.
- 2 personen
- 28 minuten
Ingrediënten
2 varkensschnitzels (ongepaneerde á 125 g)
25 g boter
klein stukje rode peper
1 ei
2 oude boterhammen (witte)
½ limoen
25 g sesamzaad
½ theelepel zout
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: