Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Varkensoester met citroenmayonaise

Varkensoester met citroenmayonaise

4 varkensoesters (á 125 g), 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroenrasp, snufje zwarte peper (versgemalen), 1½ dl mayonaise, 3 eetlepels citroensap, 1 takje peterselie

Slavinken met warme paprika-uienchutney

Slavinken met warme paprika-uienchutney

2 slavinken, snufje peper, 1 eetlepel slaolie, ½ eetlepel azijn, snufje zout, 1 kleine ui, 1 rode paprika, 1 kleine tomaat, 1 theelepel bruine basterdsuiker, 1 teentje

hamlap a lorange

Hamlap á l’orange

500 g hamlappen, 1 teentje knoflook (fijngehakt), 2 eetlepels ketjap manis, 2 dl sinaasappelsap (vers), 1 theelepel suiker

Chinese karbonades

Chinese karbonades

4 haaskarbonades (á 125 g), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 eetlepel ketjap manis, 2 eetlepels honing, 2 eetlepels chilisaus, 1 theelepel gemberpoeder, 1 limoen (rasp

Indisch bonenschoteltje met rookworst en sambal

1 rookworst (350 g), 2-3 stengels prei (ca. 500 g), 2 eetlepels zonnebloem olie, 1-2 eetlepels sambal brandal, ¼ liter tomatensaus (kant-en-klaar)

pate met cranberries

Paté met cranberries

225 g varkenslever (in plakken) 150 g ontbijtspek 75 g ham (blokjes) 200 g hamlappen (in blokjes) 75 g speklappen (magere, in blokjes) 1 kleine ui

Taartje van saucijsjes

Taartje van saucijsjes

6 saucijsjes, 1 rode ui
, 2 teentjes knoflook
, 8 eetlepels chilisaus (zoete)
, 1 dl dubbeldrank
, 1 theelepel sambal
, 1 eetlepel citroensap
, 3 eetlepels olie
, snufje

Griekse fetahamburgers

400 g varkensgehakt, 1 sjalotje (fijngehakt), 1 ei, 3 eetlepels paneermeel, 2 theelepels oregano, 50 g feta (in blokjes van 1 cm), 2 eetlepels olijfolie, 4 broodjes

Gegrilde varkenshaasspiesen in tortilla

500 g varkenshaas (in blokjes van 2 cm), 4 tortilla's (van 21 cm), ¼ krop ijsbergsla (dunne reepjes), 1½ dl zure room, 50 g geraspte kaas

placeholder

Runderrollade à la Bordelaise

1 kilo doorregen runderrollade (ca. Ø 12 cm), 2 eetlepels olijfolie, 6 plakken bakbacon, 250 g champignons (kastanje, in stukken), 12 kleine sjalotjes (grof gesneden),