Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Penne pasta met slavink en kaassaus uit de oven

4 slavinken 300 g pasta (penne) 1 eetlepel olijfolie 1 teentje knoflook (geperst) 2 eieren 2½ dl room 1 dl melk 150 g geraspte kaas (jonge) 2 eetlepels bieslook

Karbonade met toffe perenjus

3 haaskarbonades, 1 ui, 1 blik peren (à 400 gram), 2 eetlepels margarine (vloeibare), ¼ theelepel kaneel

Koude gehaktballen van grootmoeder

Koude gehaktballen van grootmoeder

500 g half-om-halfgehakt, ½ kopje melk, 1 eetlepel mosterd (grove), 2 boterhammen, 3 eetlepels gehaktkruiden, 1 eetlepel tomatenpuree, 50 g boter, 1 ei en 1 eetlepel

Fricandeau met romige appelkerrie vulling

750 g varkensfricandeau, 1 eetlepel abrikozenjam, 50 g boter, snufje zout, 2 sjalotjes (fijngesnipperd), ½ appel (in kleine blokjes), 100 g roomkaas, 1-2 dl witte wijn, ½

Chinese krabbetjes met chilisaus

Chinese krabbetjes met chilisaus

3 bouillonblokjes (runder), 1 kilo spareribs, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel droge sherry, theelepel zout, 2 eetlepels basterdsuiker (donkere), 1

Roergebakken varkensvleesreepjes met ketjapsaus

400 g varkensvleesreepjes, 2 eetlepels olie, 1 dl ketjap manis, 1 rode paprika,  1 theelepel zwarte peper,  2 theelepels honing, 2 eetlepels citroensap

Tortillas met roergebakken varkensvleesreepjes en avocadodip

Tortilla’s met roergebakken varkensvleesreepjes en avocadodip

400 g varkensvleesreepjes
, 1 avocado (in blokjes)
, 1 dl zure room
, 1 lenteuitje (in ringen)
, ½ groene peper (van zaad ontdaan en fijngesneden)
, 50 g geraspte kaas

Gehakthaasjes

250 g half-om-halfgehakt, 1 zakje gehaktkruiden, 2 eetlepels paneermeel, 1 pakje witbroodmix, 50 g boter (of margarine), snufje suiker, 12 krenten (of rozijnen), 2

Koteletten met kersen en brie

Koteletten met kersen en brie

4 haaskarbonades (á 125 g stuk), snufje zout, 50 g boter, 100 g brie (roombrie, in 8 plakken) en 4 eetlepels kersenjam

Pasta di papa

250 g hamblokjes, 300 g macaroni, 1 mozzarellakaasje (à 100 gram), 50 g geraspte kaas, 4-5 eetlepels ketchup, 2 bakjes cherrytomaten (à 250 gram), 4 eetlepels dressing