Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175°C. Roer in een kom de knoflook, honing, tomatenpuree, sojasaus, gemberpoeder, paprikapoeder, zout en peper tot een marinade. Dep de spareribs met keukenpapier droog en bestrijk het vlees met de marinade.
- Laat de spareribs in de marinade ca. 15 minuten in het midden van de oven garen. Zet de oventemperatuur op 150°C en laat het vlees ca. 30 minuten zachtjes verder garen.
- Verwarm de ovengrill voor en grill de spareribs aan beide zijden in ca. 10 minuten goudbruin.
Lekker met frietjes en gemengde salade.
Wist u dat…
het been van de spareribs zorgt voor extra veel smaak!
- 8 personen
- 60 minuten
Ingrediënten
2 kilo spareribs
2 teentjes knoflook (geperst)
6 eetlepels honing
6 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels ketjap manis (zoete sojasaus)
½ theelepel gemberpoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel paprikapoeder
snufje peper (versgemalen)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: