Vlees informatie
Een slavink bestaat uit gemalen en gekruid varkensvlees dat is omwikkeld met twee plakjes ontbijtspek. Als er één plakje spek is gebruikt, zijn de zijkanten van de slavink meestal gegarneerd met ‘gekleurd’ paneermeel of kruidenmix.
Een slavink bestaat uit gemalen en gekruid varkensvlees dat is omwikkeld met twee plakjes ontbijtspek. Als er één plakje spek is gebruikt, zijn de zijkanten van de slavink meestal gegarneerd met ‘gekleurd’ paneermeel of kruidenmix.
Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!
Klop het ei los met 2 eetl. water in een diep bord. Strooi het paneermeel op een ander bord. Wentel het vlees eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel. Verhit
Snijd de varkenshaasjes in plakken van 1 cm dikte. Wrijf het vlees in met cajunkruiden (houd 1 theel. apart) en laat het geheel even trekken. Snijd de lente-uitjes (ook
400 g varkenshaas (in plakjes van 1 cm) , 4 eetlepels olijfolie , 1 teentje knoflook (geperst) , 1 theelepel dragon , snufje peper (versgemalen) , 4 takjes rozemarijn , 1
500 g varkenslappen (in blokjes van 2 1/2 cm), 1 zakje zuurkool (à netto 520 g), zwarte peper (versgemalen), 3 eetlepels olijfolie, 125 g spekblokjes, 2 uien
4 plakjes bacon, 50 g paté (roompate), 2 plakjes cornedbeef, 6 boterhammen (witte casino boterhammen), ½ bakje tuinker, 4 plakjes tomaat, 4 eetlepels geraspte kaas (jong
500 g varkensgehakt, snufje peper, 1 ei, 1½ dl bouillon, 1 ui (fijngehakt), 1 kleine tomaat (in blokjes), ¼ theelepel nootmuskaat, 1 teentje knoflook (geperst), 1
250 g varkenshaas , snufje zout , snufje peper , 200 g snijbonen (geschaafd) , 4 eetlepels zonnebloem olie , 1 dl slagroom (of dikke kokosmelk) , 150 g prei (gesneden) ,
7 plakken achterham (à 100 gram (ca. 1 cm dik)), ½ komkommer, 15 cherrytomaten, 2 zakjes cocktailsticks (à 150 gram)
4 varkensfiletlappen (à 125 g), zout, peper (versgemalen), 25 g boter, 1½ dl bier, 1 teentje knoflook (geperst), 250 g kaas (cheddar, geraspt), ½ eetlepel maïzena, 3
400 g varkensgehakt, snufje zout, 12 reepjes ontbijtspek, snufje peper (versgemalen), 25 g boter, 4 stuks minimaïs, 1 eetlepel kruiden (Mexicaanse), 4 cocktailprikkers
Wie grotere porties op zijn bord krijgt en zich bovendien omringt weet door grote eters, zal onbewust meer tot zich nemen dan wanneer die factoren er niet zijn. Dat blijkt uit