Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
pittige thaise sate

Pittige Thaise saté

400 g varkensfricandeau, 1 teentje knoflook, 1 sjalotje, 1 rode peper, 1 limoen, 2 eetlepels currypasta (rode, Thaise), 1½ eetlepel Nam Pla (vissaus), 1 eetlepel

Varkensoester met kruidenboter

Varkensoester met kruidenboter

4 varkensoesters (á 125 g stuk), 2 eetlepels witte wijn, 1 teentje knoflook, 75 g boter (op kamertemperatuur), ½ theelepel tijm, 1 eetlepel peterselie (verse fijngehakt),

gebraden varkensnek

Gebraden varkensnek

Varkensnek wordt vaak gebruikt voor pulled pork of om een lekkere doorregen rollade van te maken. In dit geval wordt de nek geroosterd om er mooie plakken van te snijden.

Varkensoesters met mosterdsaus

Varkensoesters met mosterdsaus

4 varkensoesters, 1 dl appelsap, 1½ eetlepel mosterd, 4 eetlepels olijfolie, snufje zout, 1 dl crème fraîche, 1 theelepel tijm, snufje peper

Filetlapjes met champignonsaus

4 varkensfiletlappen (à 125 gram), 80 g boter, 2 sjalotjes (fijngesnipperd), 1 teentje knoflook (geperst), 100 g champignons (in dunne plakjes), 1 pot fond (vlees, à 4

Gegrilde Dijon speklapjes

4 speklappen (á 100 g), 3 eetlepels mosterd, 3 beschuiten

Bonen chili met gehakt en tortillachips

Bonen chili met gehakt en tortillachips

2 eetlepels zonnebloemolie, 1 ui (fijngesnipperd), 500 g varkensgehakt, 1 zakje tacokruiden (à 35 g), 1 groene paprika (in blokjes), 1 rode paprika (in blokjes), 1 blik

Varkensoester met gegratineerde artisjokpuree

Varkensoester met gegratineerde artisjokpuree

4 varkensoesters (á 125 g), 125 g artisjokkenbodems (uit blik, uitgelekt), 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel witte wijnazijn, ½ bekertje crème fraîche (á 1½ dl), 50 g

Filetrollade met sinaasappelmayonaise

Filetrollade met sinaasappelmayonaise

750 g varkensfiletrollade (ca. Ø10 cm), 1 sinaasappel (schoongeboend), 8 eetlepels mayonaise, snufje zout, snufje peper, Voor stoombraden: 1 bouquet garni (prei, wortel,

Gegrilde karbonade met frisse groene salsa

4 schouderkarbonades (á 125 g), 4 eetlepels olijfolie, ½ eetlepel citroensap, 1 teentje knoflook (geperst), 1 theelepel paprikapoeder, ½ takje oregano, snufje