Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Dep de filetrollade met keukenpapier droog en bestrooi het vlees met peper. Roer in een kommetje de zachte boter en mix voor kruidenboter en de kerrie door elkaar tot een kerrieboter. Roer in een kom de winterwortel, prei en knolselderij door elkaar. Schep het groentemengsel in de braadzak en leg de filetrollade (met de vetrand naar boven) op het groentemengsel. Verdeel de kerrieboter over het vlees en maak de braadzak met de (bijbehorende) sluitclip dicht.
- Plaats de braadzak in de oven en bak het vlees ca. 40 minuten op 200°C.
- Neem de filetrollade uit de braadzak, breng het vlees op smaak met zout en peper en laat het vlees ca. 10 minuten rusten. Snijd de filetrollade in plakken.
- Verdeel de groenten en de jus over 4 borden en leg de plakken op de groente.
Lekker met meergranenrijst.
- 6 personen
- 55 minuten
Ingrediënten
1 varkensfiletrollade
snufje peper (versgemalen)
50 g boter (zachte)
1 winterwortel (in reepjes)
1 prei (in reepjes)
150 g knolselderij (in reepjes)
snufje zout
1 theelepel kerrie
1 braadzak
½ zakje mix voor kruidenboter
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: