Bereiding
- Snijd het vlees met de draad mee in dikke plakken.
- Rasp de gemberwortel en de ui. Meng met de sherry, sojasaus en olie door elkaar, giet dit over het vlees en laat minimaal 1 uur marineren. Roer van tijd tot tijd om.
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Snijd de knoflook in dunne plakjes.
- Laat de gemarineerde vleesrepen uitlekken en leg ze op een rooster boven een schaal met water in de voorverwarmde oven.
- Verdeel de knoflook over het vlees. Laat het vlees 20 minuten roosteren.
- Bestrijk de repen geroosterd vlees met de honing.
- Leg ze nog enkele minuten onder de grill tot ze goudbruin gekleurd zijn. Serveer op een bedje van atjar taugé.
Lekker met paprikasalade en rijst.
Tip
De ingrediënten voor de marinade zijn ook heerlijk als dressing voor de Chinese kool salade. Neem dan echter 2 eetlepels olie in plaats van 2 theelepels. Voeg nog 2 theelepels citroensap toe.
Wist u dat…
vooral varkensvlees rijk is aan vitamine B1?
- 4 personen
- 30 minuten
Ingrediënten
500 g varkensfilet
1 ui
1 teentje knoflook
1 theelepel honing (vloeibaar)
1 eetlepel zonnebloem olie
2 eetlepels sherry
2 eetlepels sojasaus
½ cm gemberwortel