Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Rauwe hambuideltjes met meloen, fetakaas en olijven

8 plakjes rauwe ham (compact, stevig, niet al te dun), ½ rijpe meloen, 100 g feta, 2 eetlepels olijven (groen, ontpit), 1 eetlepel witte jnazijn, 1 theelepel mosterd, 3

Amerikaans gehaktbrood

500 g varkensgehakt, 2 eetlepels olijfolie, 1 ui (fijngehakt), 1 teentje knoflook (geperst), 1 rode paprika (in blokjes), 1 kleine wortel (in kleine blokjes), 1 stengel

Hotdogs met saucijsjes

Hotdogs met saucijsjes

4 saucijsjes (á 100 g stuk), 1 eetlepel mosterd, 30 g boter, 2 eetlepels mayonaise (olijfmayonaise), 75 g zuurkool, 4 broodjes (hotdogbroodjes)

Muesli gehaktballen

Muesli gehaktballen

500 g varkensgehakt, snufje peper (versgemalen), 3 eetlepels paneermeel, snufje zout, ½ theelepel bouillonpoeder, snufje nootmuskaat, 1 ei, 30 g boter, 100 g muesli

maissoep met varkensvleesreepjes

Maïssoep met varkensvleesreepjes

300 g varkensvleesreepjes
, ½ eetlepel kruiden (Mexicaanse)
, 50 g boter
, 2 uien (fijngehakt)
, 1 blik maïs (á 300 g, uitgelekt)
, 1 liter bouillon
, 1½ dl room
, snufje

Geroosterd varkensvlees

500 g varkensfilet, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel honing (vloeibaar), 1 eetlepel zonnebloem olie, 2 eetlepels sherry, 2 eetlepels sojasaus, ½ cm gemberwortel

Varkensoester à la Picasso

2 varkensoesters (á 125 g), snufje zout, 0,4 dl droge sherry, 1 kiwi (in plakjes), snufje peper, 25 g amandelen (geschaafde), ½ appel (in schijfjes), 2 schijven ananas, ½

Rollade met Italiaanse tomaten-rozemarijnsaus

1 doorregen varkensrollade (ca. 1 kg), olijfolie, 1 ui, 6 vleestomaten, 1 takje rozemarijn (vers), 1 eetlepel Italiaanse kruiden, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels

Gevulde champignons met gehakt

150 g gehakt, 400 g champignons (grote), 1 theelepel gember (verse, geraspt), 1 lenteuitje (fijngehakt), 2 eetlepels ketjap asin, 1½ eetlepel rijstazijn, ½ eetlepel

Varkensoesters met mosterdsaus

Varkensoesters met mosterdsaus

4 varkensoesters, 1 dl appelsap, 1½ eetlepel mosterd, 4 eetlepels olijfolie, snufje zout, 1 dl crème fraîche, 1 theelepel tijm, snufje peper