Bereiding
- Dep de ribkarbonades droog met keukenpapier en wrijf het vlees in met peper. Verhit olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook. Bak de ribkarbonades in de olijfolie in ca. 5 minuten aan beide zijden goudbruin.
- Blus het braadvet af met rode wijn. Voeg oregano en laurier aan het vlees toe.
- Giet de tomatenblokjes over het vlees en laat de saus ca. 10 minuten sudderen. Breng de tomatensaus op smaak met zout en peper. Lekker met macaroni en groene salade.
Wist u dat…
de ribkarbonade van het midden- en achterste gedeelte van de karbonadestreng komt? Die streng loopt over het ruggedeelte van kop tot staart. Een ribkarbonade is te herkennen aan het ribbeentje. De ribkarbonade geldt als een malse en magere karbonade. Zonder ribbeentje heet de ribkarbonade een filetlapje.
- 4 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
4 ribkarbonades
1 laurierblaadje
snufje zout
2 theelepels oregano
3 eetlepels olijfolie
snufje peper (versgemalen)
1 teentje knoflook (geperst)
1 blik tomatenblokjes (á 400 g)
1 dl rode wijn
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: