Bereiding
- Meng de gembersiroop met de mosterd, peperkorrels, sherry en olie in een kom door elkaar. Schep het vlees door de marinade en laat in de koelkast afgedekt tenminste 2 uur staan.
- Haal het vlees uit de koelkast. Dep het vlees droog.
- Grill het vlees op de barbecue om en om in ca. 15 minuten gaar, bestrijk regelmatig met de marinade.
- Snijd de lente-ui in ringetjes voor de garnering.
Lekker met koolsalade met abrikozen en een aardappelpureetaartje met rode peperkorrels
- 4 personen
- 140 minuten
Ingrediënten
4 dunne speklappen
2 eetlepels gembersiroop
1 theelepel mosterd
2 eetlepels peperkorrels (rode)
4 eetlepels sherry (cream)
4 eetlepels olie
snufje peper
2 lenteuitjes
Voedingswaarde per persoon
Speklapje
Speklapjes zijn afkomstig van het buikspek. Dat is de magerste speksoort. Speklapjes zijn zowel met als zonder zwoerd verkrijgbaar.