Bereiding
- Neem de varkensoester uit de koelkast en masseer deze in met 2 eetlepels olie, Italiaanse kruiden en peper. Laat het vlees ca. 30 minuten afgedekt buiten de koelkast op temperatuur komen.
- Roer in een kom de boter, basilicum, citroensap en Parmezaanse kaas tot Basilicumboter. Breng de basilicumboter op smaak met zout en peper.
- Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag voor op hoog vuur. Zet het vuur middelhoog en leg de varkensoesters in de pan. Bak de varkensoesters zachtjes, door deze regelmatig over de bodem te schuiven met een spatel (geen vleesvork) en veelvuldig te keren. Bakkerel de varkensoesters in ca. 8 minuten rosé en lichtbruin van kleur. Breng de varkensoesters op smaak met zout en eventueel nog peper.
- Neem de varkensoesters uit de pan, verdeel deze over 4 borden en schep op elke varkensoester een klontje basilicumboter.
Lekker met tomatensalade en gebakken aardappeltjes.
- 4 personen
- 45 minuten
Ingrediënten
4 varkensoesters (á 125 g)
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels Italiaanse kruiden
snufje zwarte peper (versgemalen)
50 g boter
5 g basilicum (verse blaadjes, zeer fijngehakt)
2 theelepels citroensap
1 eetlepel Parmezaanse kaas (geraspt)
snufje zout
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: