Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Mediterrane salade met rauwe ham mortadella en salamii

Mediterrane salade met rauwe ham, mortadella en salami

6 plakjes mortadella, 6 plakjes salami, 6 plakjes rauwe ham (dunne plakken),  snufje peper, 6 stuks anjovis (anjovisfilets), 4 eetlepels olijfolie, 300 g

Nasi met zoet ketjapvlees

300 g nasi/bamivlees, 300 g rijst, 2 eetlepels ketjap manis, ½ eetlepel citroensap, 3 eetlepels olie, 1 teentje knoflook, 1 rode paprika, 1 nasi/bami groentepakket (à 250

Spareribs met Mexicaanse saus

Spareribs met Mexicaanse saus

1½ kilo spareribs, 3 sinaasappels, 2 rode paprika's, 2 rode chilipepers, 3 teentjes knoflook (gepeld), ½ dl appelazijn, 2 eetlepels kruiden (Mexicaanse), 1 blikje

Roerbak met Indisch gekruide balletjes

Roerbak met Indisch gekruide balletjes

500 g half-om-halfgehakt, 1 sjalotje, 2 teentjes knoflook, 2 grote uien, 300 g worteltjes, 300 g sperziebonen, 1 zakje kruidenmix (voor gehaktsaté), 4 eetlepels olie, 1-2

Italiaanse salade van rosé gebakken varkenshaasjes

Italiaanse salade van rosé gebakken varkenshaasjes

500 g varkenshaas, 50 g Parmezaanse kaas (versgemalen, grove krullen), 50 g boter, 4 eetlepels olijfolie (extra vierge), snufje peper, 75 g sla (gemengde, met rucola), 50

Filetlapjes met champignonsaus

4 varkensfiletlappen (à 125 gram), 80 g boter, 2 sjalotjes (fijngesnipperd), 1 teentje knoflook (geperst), 100 g champignons (in dunne plakjes), 1 pot fond (vlees, à 4

Franse schouderrollade met dragonjus

1 rollade (schouder, á 750 g), snufje peper (versgemalen), 50 g boter, 2 dl fond (vlees), 1 eetlepel azijn (dragon), ½ theelepel suiker, 2 eetlepels dragon (verse

Babi ketjap van halskarbonade

4 halskarbonades, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 4 eetlepels olie, 1 eetlepel gemberwortel (vers, geraspt), 1 dl ketjap manis, 3 eetlepels citroensap, 2 eetlepels bruine

Filetlapjes met pepersaus

4 varkensfiletlappen (á 125 g stuk), 2 sjalotjes (fijngesnipperd), 25 g bloem, snufje zout, snufje peper (versgemalen), 1½ dl room, 2½ dl bouillon (koud), 75 g boter, 2

Penne pasta met slavink en kaassaus uit de oven

4 slavinken 300 g pasta (penne) 1 eetlepel olijfolie 1 teentje knoflook (geperst) 2 eieren 2½ dl room 1 dl melk 150 g geraspte kaas (jonge) 2 eetlepels bieslook