Bereiding
- Dep de varkenslappen met keukenpapier droog en bestrooi het vlees met peper. Verhit 25 g boter in een hapjespan en bak het vlees op hoog vuur in ca. 5 minuten rondom bruin. Schep de varkenslappen uit de pan.
- Verhit opnieuw 25 g boter in de hapjespan en fruit hierin de sjalotjes ca. 3 minuten.
- Voeg de varkenslappen, witte wijn (of appelsap), tuttifrutti, honing, tijm en het kaneelpijpje toe en breng het gerecht aan de kook. Laat de varkenslappen met tutti frutti ca. 50 minuten op zacht vuur (op een sudderplaatje) gaar stoven. Neem het kaneelpijpje uit de pan en breng het gerecht op smaak met zout en peper.
- Verdeel de varkenslappen, tuttifrutti en kookvocht over 4 borden.
Lekker met snijbonen en aardappelpuree.
- 4 personen
- 60 minuten
Ingrediënten
- 500 g varkenslappen
- snufje witte peper
- 50 g boter
- 4 sjalotjes (fijngehakt)
- 5 dl witte wijn (of appelsap)
- 200 g tuttifrutti
- 2 eetlepels honing
- 1 theelepel tijm
- 1 kaneelstokje
- snufje zout
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: