Bereiding
- Snijd de hamlappen dwars op de draad in heel dunne plakjes.
- Meng de maïzena, sojasaus en sherry in een kom en schep het vlees erdoor en laat het vlees 10 minuten afgedekt staan.
- Pel de teentjes knoflook, verwijder de zaadjes uit de rode peper en schil het stukje gember en hak allees heel fijn. Snijd de paksoibladeren en -stengels in brede repen.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook, de rode peper en de gember heel even tot ze gaan geuren.
- Schep het vlees erdoor en roerbak het op hoog vuur in 4-6 minuten bruin. Schep het vlees op een bord.
- Schep de paksoistengels door het bakvet en roerbak ze 2 minuten.
- Voeg ook het paksoiblad toe en schep het vlees erdoor. Roerbak het geheel nog 1-2 minuten en breng het gerecht op smaak met wat oestersaus.
Lekker met mie of rijst.
Tip
Gebruik voor de paksoi eens Shanghai paksoi of neem Chinese kool.
- 4 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
400 g hamlappen
1 theelepel maïzena
2 eetlepels sojasaus (Japanse)
2 eetlepels droge sherry
2 teentjes knoflook
1 rode peper
3 cm gemberwortel (verse)
1 struik paksoi (grote)
3 eetlepels olie
1-2 eetlepels oestersaus
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: