Bereiding
Een stoofschotel maken zonder veel energie te verbruiken: het kan! Met een ecostoof of pannenstoof doe je feitelijk wat vele generaties voor ons al deden. Door een pan goed in te pakken blijft de warmte behouden en kan het vlees er nog uren in verder stoven.
Hoe maak je dit gerecht?
25 minuten voorbereiden en dan: stoven maar!
- Haal een half uur voor bereiding het vlees uit de koelkast.
- Maak alle groenten schoon, snijd ze in stukjes.
- Bewaar de champignons, wortel en boontjes in de koelkast: die worden pas later toegevoegd.
- Verwarm de boter in braadpan en bak het vlees in 2 delen rondom bruin.
- Voeg het spek, knoflook, gerookte paprikapoeder en de rode ui toe en bak deze even mee.
- Doe het andere deel van het vlees erbij.
- Voeg het bier, de bouillon, kruidnagel, laurierblad en de kaneel toe.
- Laat het geheel aan de kook komen.
- Zet de pan met deksel in de ecostoof.
- Na 3 uur: verwarm de pan nogmaals en voeg de champignons, wortel en de boontjes toe.
- Zet de pan nogmaals 3 uur in de ecostoof.
- Roer de blokjes ontbijtkoek door de stoofschotel.
- breng op smaak met zout en peper.
Serveer deze smakelijke stoofschotel met een smeuïge aardappelpuree.
Bekijk de mini-masterclass Ecostoof
Voor meer informatie over slowcooking met een pannenstoof, lees de blog!
- 4 personen
- minuten
Ingrediënten
600 gr procureur in blokjes van 1,5 cm gesneden
50 gr boter
150 gr gerookte spekblokjes
2 rode uien in stukjes gesneden
2 tenen knoflook in plakjes gesneden
2 winterwortelen in stukjes gesneden
150 gr champignons in plakjes gesneden
150 gr groene boontjes gehalveerd
½ flesje trappistenbier
2 dl runderbouillon
2 kruidnagels
1 laurierblad
1 theelepel kaneel
1 theelepel gerookte paprikapoeder
2 plakken ontbijtkoek in blokjes gesneden