Bereiding
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Masseer het vlees met de olie en laat het buiten de koelkast op temperatuur komen.
- Snijd de tomaat in kleine stukjes en de lente-uitjes in ringen en meng ze met het knoflookpoeder, een snufje zout, een snufje peper, de zure room en de helft van de kaas.
- Bakkerel het vlees: verwarm een (anti-aanbak)pan even voor op een hoog vuur. Zet het vuur op halve stand, leg het vlees in de pan en bak het zachtjes aan beide kanten bruin en gaar (ca. 5 minuten). Schuif het vlees tijdens het bakken over de bodem van de pan en keer het een paar keer.
- Leg de schnitzel op een bord, schep het tomatenmengsel erop, strooi de rest van de kaas erover en laat de kaas onder de hete grill snel bruin worden.
Tip
Lekker met groene salade met verse tuinkruiden erdoor en gekookte pasta. Reken 75-100 g pasta per persoon. Een scheutje olie in het kokende water waarin de pasta bereid wordt voorkomt plakken
Wist u dat…
een varkensschnitzel zeer mager is en per 100 gram maar 3,1 gram vet bevat?
- 1 persoon
- 15 minuten
Ingrediënten
1 varkensschnitzel
½ eetlepel olie
1 tomaat
3 lenteuitjes
3 eetlepels zure room
½ theelepel knoflookpoeder
3 eetlepels geraspte kaas (belegen)
snufje zout
snufje peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: