Bereiding
- Verhit de oven voor op 200°C.
- Wrijf het vlees in met de kaneel.
- Meng de honing met de basterdsuiker, de citroenrasp en het sap.
- Bestrijk het vlees met het honingmengsel. Leg het vlees op een rooster, in een braadslede.
- Laat het vlees in het midden van de voorverwarmde oven in circa 50 minuten gaar worden. Verlaag de temperatuur na 20 minuten tot 160°C.
- Verhit -als het vlees klaar is- de grill op de hoogste stand.
- Leg de plakken ananas op het vlees en laat het geheel onder de grill mooi goudbruin worden.
Warm of koud serveren, lekker met gebakken aardappeltjes en worteltjes met doperwten.
Tip
Het overgebleven vlees is ook heel lekker op de boterham of in een salade de volgende dag.
- 8 personen
- 60 minuten
Ingrediënten
1 stuk varkensfricandeau (ca. 1 kg, met een dun laagje vet)
2 theelepels kaneel
250 g bruine basterdsuiker
4 eetlepels citroensap
1 eetlepel citroenrasp
1 dl honing
6 schijven ananas
Voedingswaarde per persoon
Varkensfricandeau
Fricandeau is een uiterst mager stuk varkensvlees, het is ook (enigszins) rosé te eten.