Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Kruidige hamlapspiesen met paprika

Kruidige hamlapspiesen met paprika

500 g hamlappen, 3 teentjes knoflook, 1½ eetlepel chilipoeder, 1 theelepel zwarte peper, 1 theelepel djinten (komijn), 1 theelepel kaneel, 1 theelepel ketoembar

Boerenlunch voor grote eters met waldkornbol en sandwich gezond

6 plakjes gekookte worst, 2 plakjes rauwe ham, 50 g roomkaas, 8 plakjes tomaat, 75 g zuurkool, 50 g kruidenboter, 1 theelepel komijnzaad, 2 waldkornbollen, ½ bakje

Saucijsjes met pesto en katenspek

4 rundersaucijsjes, 8 plakjes katenspek (of rauwe ham), 2 eetlepels pesto rosso (potje), ½ eetlepel zonnebloem olie, 1 ei, 1,2 liter water, 2 bouillonblokjes (of 0,6

Koude karbonaadjes met mosterdsaus

Koude karbonaadjes met mosterdsaus

4 dunne ribkarbonades, snufje zout, 1½ eetlepel mosterd, 4 eetlepels olijfolie, 1 theelepel tijm (gedroogd), 6 eetlepels mayonaise, 4 eetlepels yoghurt, 4 eetlepels

Thaise hamlapjes

4 hamlappen (à 100-125 gram), 2 eetlepels currypasta (rode Thaise)
, ½ bosje basilicum (liefst Thaise, maar gewone kan ook)
, 1,2 liter water
, 2 bouillonblokjes
,  2

Mosterdworstjes

Mosterdworstjes

6 saucijsjes, 5 dl witte wijn (of 2½ dl water en 2½ dl wijn), mosterd, 1 laurierblaadje, 4 eetlepels boter, 1 eetlepel kerriepoeder

Gevulde champignons met gehakt

150 g gehakt, 400 g champignons (grote), 1 theelepel gember (verse, geraspt), 1 lenteuitje (fijngehakt), 2 eetlepels ketjap asin, 1½ eetlepel rijstazijn, ½ eetlepel

Varkenshaas met sinaasappel

Varkenshaas met sinaasappel

500 g varkenshaas (ca. 2 stuks), snufje peper (versgemalen), 50 g boter, snufje zout, 1 dl sinaasappelsap, 3 eetlepels marmelade (sinaasappel), 1 eetlepel honing, snufje

Pilaf met varkensvleesreepjes

500 g varkensvleesreepjes, 1 blik tomatenblokjes (á 400 g), 50 g boter, 300 g rijst, snufje peper (versgemalen), 2 uien (fijngesnipperd), snufje zout, 2 teentjes

Saucijsspiezen met perzik en ui

500 g saucijsjes, 2 perziken (verse), 2 rode uien (kleine), 4 takjes rozemarijn, 1 rode peper, 1 teentje knoflook, 4 eetlepels olijfolie (extra vierge), 4 lange