Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
- Meng in een kom het gehakt, pesto, sjalot en ½ ei. Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper.
- Vet een bakplaat in met boter. Halveer de plakjes bladerdeeg tot 8 even grote rechthoeken.
- Verdeel het gehaktmengsel over 4 plakjes bladerdeeg, dek het gehaktmengsel af met de andere plakjes bladerdeeg en druk de deegranden goed dicht.
- Bestrijk de bovenzijde van het bladerdeeg met de rest van het losgeklopte ei en bestrooi het bladerdeeg met sesamzaadjes. Bak de saucijzenbroodjes op de bakplaat in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.
Tip
Voor de picknick: laat de broodjes afkoelen en verpak ze in een luchtdicht trommeltje of aluminiumfolie
- 4 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
200 g varkensgehakt
1 ei (losgeklopt)
1 eetlepel sesamzaad
1 sjalotje (fijngesnipperd)
1 eetlepel pesto
4 plakjes bladerdeeg
snufje peper (versgemalen)
snufje zout
½ eetlepel boter
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: