Bereiding
- Schep in een kom de varkensvleesreepjes en Mexicaanse kruiden door elkaar.
- Verhit de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de varkensvleesreepjes in ca. 8 minuten rondom bruin. Voeg na 4 minuten de ui toe.
- Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in de magnetron (koekenpan of oven). Schep in een kom de citroensap en avocadoblokjes voorzichtig door elkaar.
- Verdeel de warme tortilla’s over 4 borden. Verdeel de ijsbergsla, komkommer, tomaat, avocado, varkensvleesreepjes, zure room en jong geraspte kaas over de tortilla’s. Rol de tortilla’s op en serveer deze direct.
Wist u dat…
varkensvlees lang zo vet niet is als veelal wordt gedacht? Varkensvleesreepjes behoren tot de magere vleessoorten.
- 4 personen
- 15 minuten
Ingrediënten
- 500 g varkensvleesreepjes
- 1 eetlepel kruiden (Mexicaanse)
- 4 grote tortilla's
- ½ krop ijsbergsla
- ¼ komkommer (in blokjes)
- 3 eetlepels olie
- 1 avocado (in blokjes)
- 3 tomaten (in plakken)
- 1¼ dl zure room
- 1 ui (fijngesnipperd)
- 100 g geraspte kaas (jonge)
- 1 eetlepel citroensap
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: