Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
pittige thaise sate

Pittige Thaise saté

400 g varkensfricandeau, 1 teentje knoflook, 1 sjalotje, 1 rode peper, 1 limoen, 2 eetlepels currypasta (rode, Thaise), 1½ eetlepel Nam Pla (vissaus), 1 eetlepel

placeholder

Varkensoester à la Picasso

2 varkensoesters (á 125 g), snufje zout, 0,4 dl droge sherry, 1 kiwi (in plakjes), snufje peper, 25 g amandelen (geschaafde), ½ appel (in schijfjes), 2 schijven ananas, ½

Gegrilde Dijon speklapjes

4 speklappen (á 100 g), 3 eetlepels mosterd, 3 beschuiten

Spaanse Tapas gehaktballetjes

Spaanse Tapas gehaktballetjes

500 g varkensgehakt, 1 eetlepel kappertjes, 3 stuks ansjovisfilet (uit blik, in stukjes), 4 eetlepels paneermeel, 1 teentje knoflook (geperst), 1 ei, ½ theelepel

Pilaf met varkensvleesreepjes

500 g varkensvleesreepjes, 1 blik tomatenblokjes (á 400 g), 50 g boter, 300 g rijst, snufje peper (versgemalen), 2 uien (fijngesnipperd), snufje zout, 2 teentjes

Italiaanse salade van rosé gebakken varkenshaasjes

Italiaanse salade van rosé gebakken varkenshaasjes

500 g varkenshaas, 50 g Parmezaanse kaas (versgemalen, grove krullen), 50 g boter, 4 eetlepels olijfolie (extra vierge), snufje peper, 75 g sla (gemengde, met rucola), 50

New York hamburger met pesto-mayonaise

 500 g varkensgehakt, 25 g rucola, ½ theelepel worcestershiresaus, snufje zwarte peper (versgemalen), 50 g boter, 4 broodjes (bagels of hamburgerbroodjes), 1½ dl

Indonesische varkenslappen in kokosmelk

500 g varkenslappen (in blokjes van 2½ cm), zwarte peper (versgemalen), 4 eetlepels zonnebloem olie, 2 uien (fijngehakt)

Hongaarse varkenslappen met zuurkool

Hongaarse varkenslappen met zuurkool

500 g varkenslappen (in blokjes van 2 1/2 cm), 1 zakje zuurkool (à netto 520 g), zwarte peper (versgemalen), 3 eetlepels olijfolie, 125 g spekblokjes, 2 uien

Pompoenstamp

1 rookworst (magere à 250 g), 1 citroen, 750 g pompoen, ¼ krop ijsbergsla (of 100 g), 125 g rijst (meergranen), 125 ml melk, 3 eetlepels bieslook (vers, fijngehakt), 2