Bereiding
- Snijd de varkenshaas in zeer dunne plakken van ¼ cm dik. Snijd de courgette in schuine plakken van ½ cm dik.
- Smelt de boter in een sauspan en fruit hierin het sjalotje. Voeg melk, room en mosterd toe en breng deze al roerende aan de kook. Voeg de geraspte kaas toe en laat deze al roerende smelten. Los in een kopje de maïzena op in de whisky en bind hiermee de saus. Breng de saus op smaak met zout en peper. Houd de saus warm op een rechaud (warmhoudplaat).
- Verwarm de steengrill, bestrooi de warme steen met zout en bak de varkenshaas, uienringen en courgette snel bruin.
- Leg de gegrilde varkenshaas, uienringen en courgette op een bord en serveer de saus er apart bij.
Lekker met stokbrood.
Wist u dat…
Het geheim van de steengrill is dat die voor gebruik heel heet moet zijn! Daartoe moet de steen in de oven worden opgewarmd en aan tafel met spiritusbranders warm gehouden worden. Wees wel extra voorzichtig als er kinderen aan tafel zijn! De – door de slager in dunne plakjes gesneden – zijn dan razend snel gaar. Het vlees kan naar keuze met allerlei marinades gemarineerd worden.
- 4 personen
- 80 minuten
Ingrediënten
500 g varkenshaas
1 courgette
10 g boter
1 sjalotje (fijngesnipperd)
2 dl melk
1 dl room
2 eetlepels mosterd
100 g geraspte kaas (Cheddar)
1 eetlepel maïzena
whisky
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
1 grote ui (in dunne ringen)
Steengril