Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Ham met ananassalade in witlof

750 g beenham (ca. Ø10 cm ), 200 g ananasstukjes (blikje), 2 groene chilipepers (zonder zaadjes, in ringetjes), 3 struikjes witlof, 4 eetlepel olie, 2 eetlepels citroensap

Buikspek met Ahornsiroop

Marineren: Het buikspek aan de zwoerdzijde (de egaal witte kant) kruislings 0,5 cm insnijden. Meng de ingrediënten van de dry rub. Het buikspek stevig inwrijven met de

Gevulde varkenshaas met noten

Gevulde varkenshaas met noten

Wil je eens wat anders dan een traditioneel bereide varkenshaas, kies dan eens voor gevulde varkenshaas. Er zijn zoveel mogelijkheden! Deze gevulde varkenshaas met noten

Karbonades met een krokant mosterd-dragon korstje

4 haaskarbonades (á 125 g), 6 eetlepels bloem, 1 ei, 1 eetlepel melk, 10 eetlepels paneermeel (of broodkruim)

chinese tomatensoep met reepjes varkensvlees minimais en tauge

Chinese tomatensoep met reepjes varkensvlees, minimaïs en taugé

200 g varkenslappen (mager),  ½ liter vleesbouillon, 1 ui, 80 g minimaïs, 6 vleestomaten,  3 eetlepels slaolie, 100 g taugé, 4 eetlepels zoetzure rode pepersaus, 2

Varkensvlees op zijn Thais

Varkensvlees op z’n Thais

250 g schouderlappen, 150 g shii-take (chinese paddestoelen), 3 eetlepels currypasta (groene), stukje gemberwortel (vers), 2 bosuitjes, citroensap, takje koriander, 1

Stevige stamppot met braadworst

350 g braadworst, 100 g spekblokjes, snufje zout , 500 g zuurkool, 2 eetlepels olie, 750 g aardappels, snufje peper, 1 ui, 25 g boter, melk, 1 dl appelsap

orientaalse spareribs

Oriëntaalse spareribs

2 kilo spareribs, 2 theelepels gemberpoeder, 1/2 theelepel kruidnagel (gemalen), 4 dl ketjap manis (zoete sojasaus), 6 dl water, 1/2 dl honing, 3 teentjes knoflook

Varkensoester saltimbocca in kaassaus

Varkensoester saltimbocca in kaassaus

4 varkensoesters, 4 plakken parma ham, 4 blaadjes salie (vers), 50 g boter, 1½ dl witte wijn (droog), 1 teentje knoflook (geperst), 125 g gruyère (geraspt), 125 g

Roergebakken groene asperges en nasivlees in roomsaus

Roergebakken groene asperges en nasivlees in roomsaus

250 g nasi/bamivlees, 150 g spekblokjes, snufje peper (versgemalen), 3 sjalotjes (fijngehakt), 500 g groene asperges (schoongemaakt en in 5 cm stukken gesneden), 1½ dl