Bereiding
- Doe de bloem in een diep bord. Klop in een ander diep bord het ei met de melk los. Schep het paneermeel in een derde bord.
- Strooi zout en peper over de karbonades. Bestrijk de karbonades aan beide zijden met mosterd en dragon. Druk de karbonades achtereenvolgens aan beide zijden door de bloem, het eimengsel en het paneermeel.
- Verhit boter in een koekenpan en bak hierin de karbonades in ca. 10 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar. Voeg, indien de boter te bruin wordt, tussentijds een scheutje water aan het braadvet toe.
Lekker met gebakken aardappelschijfjes en rode bietjes.
Wist u dat…
de haaskarbonade gesneden is van het laatste gedeelte van de karbonadestreng? Die streng loopt over het ruggedeelte van kop tot staart. De haaskarbonade bevat een T-vormig beentje, met aan de éne kant het karbonadevlees en aan de andere kant een stukje vlees van de varkenshaas.
- 4 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
4 haaskarbonades (á 125 g)
6 eetlepels bloem
1 ei
1 eetlepel melk
10 eetlepels paneermeel (of broodkruim)
2 eetlepels mosterd
½ eetlepel dragon
50 g boter
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
3 diepe borden
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: