Bereiding
Wil je eens wat anders dan een traditioneel bereide varkenshaas, kies dan eens voor gevulde varkenshaas. Er zijn zoveel mogelijkheden! Deze gevulde varkenshaas met noten is zacht van smaak.
Wat moet je doen?
- Pel de ui en snipper fijn. Hak de walnoten en hazelnoten fijn. Snijd de kaas in kleine stukjes. Snijd de tuttifrutti in stukjes. Meng in een kom alles door en elkaar en breng op smaak met zout en peper. Steek een scherp mes in de dikke kant van de varkenshaas en maak over de hele lengte een holte. Vul de varkenshaas met het notenmengsel.
- Steek de opening dicht met een cocktailprikker. Verhit de boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de varkenshaas in ca. 5 minuten rondom licht bruin. Zet het deksel schuin op de pan en laat de varkenshaas in nog ca. 15 minuten zachtjes gaar worden.
- Neem de varkenshaas uit de pan en leg op een bord. Dek af met aluminiumfolie om warm te houden. Snijd de varkenshaas schuin in plakken.
Lekker met saffraanrijst, broccoli en tuttifrutti.
Tip: heb je zin in een extra bite, verwerk dan wat rauwe ham of parmaham in de vulling.
Meer recepten voor gevulde varkenshaas
- Varkenshaas met satévulling
- Varkenshaas met mango-kerrievulling
- Varkenshaas gevuld met brie en ananas
- 2 personen
- 35 minuten
Ingrediënten
1 grote varkenshaas (ca. 250 g)
snufje peper
snufje zout
50 g roomkaas (walnoten)
25 g boter
1 kleine ui
1 eetlepel hazelnoten
1 eetlepel walnoten
4 eetlepels tuttifrutti
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: