Bereiding
- Kruid het gehakt met citroenrasp, zout en peper. Rol ca. 20 kleine balletjes van het gehakt.
- Verhit de boter in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui ca. 2 minuten op zacht vuur. Voeg 1 liter bouillon, rode bietjes en citroensap toe en kook de soep ca. 15 minuten op zacht vuur.
- Kook ondertussen de gehaktballetjes in ¼ l bouillon in ca. 8 minuten gaar. Voeg 1 dl zure room aan de rode bietensoep toe en pureer de soep met de staafmixer. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Laat de soepballetjes in een zeef uitlekken.
- Verdeel de rode bietensoep over 4 diepe borden en garneer deze met soepballetjes, de overige zure room en bieslook.
Lekker met geroosterd brood.
- 4 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
250 g varkensgehakt
½ eetlepel citroenrasp
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
25 g boter
1 ui (fijngehakt)
1½ liter bouillon (kippen, warme)
500 g bieten (gekookt, in kleine blokjes)
2 eetlepels citroensap
1½ dl zure room
2 eetlepels bieslook (fijngehakt),
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: