Bereiding
- Snijd het vlees in zeer smalle reepjes (½ cm) en doe het in een kom.
- Knijp het teentje knoflook boven het vlees fijn.
- Voeg de sojasaus en de sambal er aan toe en laat het vleesmengsel 10 minuten trekken.
- Halveer de tomaten en snijd ze in reepjes.
- Snijd de paddestoelen in reepjes.
- Snijd de lente-uitjes schuin in stukjes.
- Snijd de paksoi (tot aan de stronk) in smalle reepjes.
- Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en roerbak hierin als de olie begint te dampen de reepjes vlees 3 minuten op een hoog vuur.
- Voeg de paddestoelen, de lente-uitjes en de paksoi toe en roerbak ze 3 minuten mee.
- Voeg de reepjes tomaat en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Voeg de mie toe en laat deze in 2-3 minuten gaar worden.
Tip
Eigenlijk kun je allerlei groenten gebruiken voor zo’n ‘noodle’soep als deze. Als het maar snel gaar is. Neem in plaats van hamlapjes eens lamslapjes of reepjes rosbief.
- 2 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
250 g hamlappen
3 eetlepels zonnebloem olie
100 g shii-take
2 tomaten
2 eetlepels sojasaus
1-2 theelepels sambal badjak
3 lenteuitjes
1 teentje knoflook
100 g eiermie
½ liter vleesbouillon
200 g paksoi (of Chinese kool)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: