Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Engelse sandwichlunch met driehoeksandwiches

4 plakjes bacon, 50 g paté (roompate), 2 plakjes cornedbeef, 6 boterhammen (witte casino boterhammen), ½ bakje tuinker,  4 plakjes tomaat, 4 eetlepels geraspte kaas (jong

Blote billetjes in het gras

Blote billetjes in het gras

1 kleine rookworst (grof of fijn), 500 g aardappelen, 250 g snijbonen, 1 dl melk, 20 g boter, 1 pot witte bonen (grote), snufje zout en een snufje peper.

Schnitzelrolletjes op spiesen

4 varkensschnitzels (ongepaneerd), 4 worteltjes (bos), 3 bosuitjes, 4 plakken rauwe ham, 4 schijven ananas (verse), 4 eetlepels olijfolie (extra vierge met kruiden)

maissoep met varkensvleesreepjes

Maïssoep met varkensvleesreepjes

300 g varkensvleesreepjes
, ½ eetlepel kruiden (Mexicaanse)
, 50 g boter
, 2 uien (fijngehakt)
, 1 blik maïs (á 300 g, uitgelekt)
, 1 liter bouillon
, 1½ dl room
, snufje

Haaskarbonade met citroen en ansjovis

2 haaskarbonades (à 125 gram), 2 eetlepels citroenmarmelade, 1 citroen, 2 stuks ansjovisfilet, 2 theelepels kappertjes

Gevulde pannenkoekjes met een lever-appelvulling

200 g varkenslever, 4 dl melk, 100 g bloem, snufje zout, 1 ei, 50 g boter, snufje peper (versgemalen), 1 ui (fijngesnipperd), 1 appel (in blokjes)

Chinese krabbetjes met chilisaus

Chinese krabbetjes met chilisaus

3 bouillonblokjes (runder), 1 kilo spareribs, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel droge sherry, theelepel zout, 2 eetlepels basterdsuiker (donkere), 1

Spaanse Tapas gehaktballetjes

Spaanse Tapas gehaktballetjes

500 g varkensgehakt, 1 eetlepel kappertjes, 3 stuks ansjovisfilet (uit blik, in stukjes), 4 eetlepels paneermeel, 1 teentje knoflook (geperst), 1 ei, ½ theelepel

Filetrollade met paprika gehaktvulling

600 g varkensfilet (aan een stuk), 100 g varkensgehakt, ½ rode paprika (in blokjes van ½ cm), 1 sjalotje (fijngehakt), 2 eetlepels pesto rosso, 1 theelepel paprikapoeder,

Devilled Pork chops with apple sauce

schouderkarbonades, 1 grote moesappel, 2 eetlepels mosterd, 1 eetlepel suiker, 8 eetlepels appelstroop, 3 eetlepels cajunkruiden, 1 theelepel citroenrasp, 1 eetlepel