Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Filetrollade met paprika gehaktvulling

600 g varkensfilet (aan een stuk), 100 g varkensgehakt, ½ rode paprika (in blokjes van ½ cm), 1 sjalotje (fijngehakt), 2 eetlepels pesto rosso, 1 theelepel paprikapoeder,

Mediterrane varkensfiletlapjes

Mediterrane varkensfiletlapjes

4 varkensfiletlappen, ½ citroen, 1 eetlepel tijm (vers, fijngehakt), 2 eetlepels olijfolie, 1 zak roerbakgroenten (aubergine, courgette, rode paprika, ui), snufje

Varkenshaas met sinaasappel

Varkenshaas met sinaasappel

500 g varkenshaas (ca. 2 stuks), snufje peper (versgemalen), 50 g boter, snufje zout, 1 dl sinaasappelsap, 3 eetlepels marmelade (sinaasappel), 1 eetlepel honing, snufje

Casselerrib met witte kool

150 g casselerrib (gekookt), 2 plakjes bakbacon (in reepjes), 200 g witte kool (in reepjes), 1 groene paprika (in reepjes), 1 dunne prei (in ringetjes), 2 eetlepels olie,

Varkenshaas met citroen en olijven

2 stuks varkenshaas (à 200-250 g), ½ citroen,  2 teentjes knoflook, 3 eetlepels olijfolie (extra vierge), 150 g olijven (zwarte en groene zonder pit), 1 eetlepel

Indiaas ananas-kokos stoofpotje met hamlappen

750 g hamlappen (in blokjes), 1 bouillonblokje, 2 groene paprika's (in blokjes), 1½ eetlepel kerrie, 1 teentje knoflook (geperst)

Engels grill-ontbijt met worst, bacon en spiegelei

4 plakjes bacon, 4 kleine worstjes (chipolata, verse, kalfsworstjes), 4 boterhammen, snufje peper, 2 tomaten, 2 eieren, 6 champignons, olie, snufje zout

Lever met een rode wijnsaus

Lever met een rode wijnsaus

400 g varkenslever (in 8 dunne plakken)
, 3 dl melk
, 80 g boter
, 6 sjalotjes (gepeld en in vieren)
, 1 pot fond (vleesfond á 4 dl)
, 3 dl rode wijn (Chianti)
, 1

Gegrilde karbonade met kerrie en koriander-cashewpesto

2 schouderkarbonades, 1 theelepel kerriepoeder, 3 eetlepels koriander (fijngehakt), 60 g kaas (oude geraspte), 60 g cashewnoten (ongezouten), 1 teentje knoflook (klein),

Ham- en eicocotjes

4 plakjes schouderham, 4 lenteuitjes, 1 eetlepel bieslook (fijngeknipt), snufje zout