Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de groenten klein. Doe deze met de tijm in de braadzak.
- Bestrijk de filetrollade met de helft van de mosterd.
- Leg de rollade op de groenten en bind de zak dicht. Prik enkele gaatjes in de bovenzijde van de zak.
- Schuif de braadzak in een schaal in het midden van de oven. Braad de rollade in ± 45 minuten bruin en gaar.
- Neem de rollade eruit en laat hem afgedekt met aluminiumfolie 10 minuten rusten.
- Schenk het vocht uit de zak in een pan en klop de bloem erdoor, tot het een egaal mengsel is. Voeg de slagroom toe en breng alles al roerend aan de kook. Laat de saus op een laag vuur binden.
- Voeg de mosterd en zout toe.
Lekker met gegratineerde aardappelpuree en een groene salade.
Wist u dat…
Het vet in varkensvlees gemiddeld voor meer dan 50% bestaat uit onverzadigde vetzuren?
- 6 personen
- 75 minuten
Ingrediënten
- 750 g varkensfiletrollade (gekruid)
- ½ selderij (knol, 500 g)
- 300 g worteltjes
- 1 rode paprika
- 4 takjes tijm
- 4 eetlepels mosterd (grove)
- 1 eetlepel bloem
- 1 dl slagroom
- snufje zout
- snufje peper
- 1 braadzak met binder
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: