Bereiding
- Doe alle groente in de snelkookpan met wat boter en laat ze even lekker glazig worden.
- Leg hierna het buikspek op de groenten en giet dan de bouillon erbij, totdat het vlees net onder het vocht staat.
- Doe de kruiden en specerijen erbij en dan de deksel op de snelkookpan en ruim een uur flink laten doorkoken.
- Haal na ruim een uur de druk van de ketel en pak dan het vlees uit de pan. Gooi in vredesnaam de bouillon niet weg! Vries die in of whatever, maar je hebt zojuist een gigantisch lekkere bouillon gemaakt. Niet weggooien!!
- Wanneer alles gelukt is heb je een stuk buikspek dat stevig maar nog niet krokant is. Om het krokant te krijgen verhit je een grillpan (of een goede koekenpan) en legt daar de varkensbuik met de vette kant naar beneden in de pan. Even een paar minuten goed laten grillen zodat je een heerlijk krokant korstje krijgt. Snij dunne plakjes van het buikspek en serveer met mooie groente of een gepofte aardappel.
- 4 personen
- 90 minuten
Ingrediënten
- 500gr buikspek
- 2 takjes tijm
- 1 tak rozemarijn
- 100 gr wortel, grof gesneden
- 100 gr prei, in grof gesneden
- 100 gr bleekselderij, grof gesneden
- 1 ui, in grote stukken gesneden
- 2 tenen knoflook, gesneden
- 3 jeneverbessen
- 1 handje zwarte peperkorrels
- 20 gr grof zeezout
- 1 liter groentebouillon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: