Bereiding
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Veeg de champignons schoon en verwijder de stelen. Verwijder van de bosuitjes de helft van het groen. Snijd van de plakjes achterham de vetrandjes weg.
- Dep de varkensfiletlapjes droog met keukenpapier, halveer het vlees en bestrijk dit licht met olie.
- Leg de filetlapjes op het grillrooster. Schuif het grillrooster met een lekbak eronder ca. 10 cm onder de grill. Grill de filetlapjes in ca. 4 minuten goudbruin. Bestrijk de champignonhoedjes, tomaten en bosuitjes licht met olie. Keer de filetlapjes om. Grill de filetlapjes, ham en de groenten in ca. 3-4 minuten goudbruin en gaar.
- Verdeel alle gegrilde ingrediënten over 4 borden. Bestrooi het gerecht met zout en peper. Garneer de borden met takjes peterselie.
Lekker met ovenfrites of gepofte aardappels en maïs.
4 personen
20 minuten
Ingrediënten
4 varkensfiletlappen
4 bosuitjes
4 takjes peterselie
4 grote champignons
snufje peper
3 eetlepels olie
snufje zout
4 plakjes achterham
2 tomaten (gehalveerd)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: