Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Geroosterd varkensvlees

500 g varkensfilet, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel honing (vloeibaar), 1 eetlepel zonnebloem olie, 2 eetlepels sherry, 2 eetlepels sojasaus, ½ cm gemberwortel

Filetrollade met sinaasappelmayonaise

Filetrollade met sinaasappelmayonaise

750 g varkensfiletrollade (ca. Ø10 cm), 1 sinaasappel (schoongeboend), 8 eetlepels mayonaise, snufje zout, snufje peper, Voor stoombraden: 1 bouquet garni (prei, wortel,

Spareribs met Mexicaanse saus

Spareribs met Mexicaanse saus

1½ kilo spareribs, 3 sinaasappels, 2 rode paprika's, 2 rode chilipepers, 3 teentjes knoflook (gepeld), ½ dl appelazijn, 2 eetlepels kruiden (Mexicaanse), 1 blikje

Fricandeau verpakt in Chinese kool met pittige tomatensalsa

750 g varkensfricandeau (ca.Ø 8 cm), 1 chinese kool, 2 vleestomaten (in blokjes), 2 blikjes tomatenpuree, 1 eetlepel currypasta (rode), 1 gele paprika (in kleine

Fricandeau gestoofd in bier met kruidkoek en mosterd

Haal het vlees 30 min voor bereiding uit de koelkast. verhit de boter in de braadpan tot deze nog licht schuimig is en braadt de varkensfricandeau rondom aan in ca 2 min.

Worststicks met aardbeien en kiwi

50 g grillworst (aan één stuk), 50 g leverworst (aan één stuk), ½ kiwi, 6 kleine aardbeien, spiezen

Filetlapjes gevuld met pestogehakt

4 varkensfiletlappen (à 125 g, van 1½ cm dikte), 100 g varkensgehakt, 6 eetlepels bloem, 1 ei, 1 eetlepel melk,  10 eetlepels paneermeel, 2 eetlepels Parmezaanse kaas

Buikspek met Ahornsiroop

Marineren: Het buikspek aan de zwoerdzijde (de egaal witte kant) kruislings 0,5 cm insnijden. Meng de ingrediënten van de dry rub. Het buikspek stevig inwrijven met de

De klassieke BLT sandwich

3 plakken bacon (dikgesneden), 1 eetlepel mayonaise, 2 boterhammen (witte), 3 blaadjes sla (grofgesneden ijsberg- of kropsla), 1 tomaat (in plakjes), snufje zout, snufje

Varkensoester met gegratineerde artisjokpuree

Varkensoester met gegratineerde artisjokpuree

4 varkensoesters (á 125 g), 125 g artisjokkenbodems (uit blik, uitgelekt), 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel witte wijnazijn, ½ bekertje crème fraîche (á 1½ dl), 50 g