Bereiding
- Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Vouw een plak parmaham om elke varkensoester, leg op de uiteinden een salie blad en steek dit vast met een prikker. Verhit boter in een koekenpan en bak hier in de varkensoester in ca. 8 minuten aan beide zijden rosé en goudbruin.
- Breng ondertussen in een sauspan de witte wijn met de knoflook tegen de kook aan. Houd de wijn tegen de kook aan, voeg al roerende beetje bij beetje de kaas toe en blijf roeren tot er een glad mengsel ontstaat. Los in een kopje de maïzena op in 2 eetlepels water en bind hiermee de kaassaus. Breng de kaassaus op smaak met zout en peper en houd de kaassaus warm.
- Leg het vlees in een ovenschaal, schep de warme kaassaus erover en gratineer dit onder de grill tot de saus licht gekleurd is.
Lekker met spaghetti en courgette.
- 4 personen
- 15 minuten
Ingrediënten
- 4 varkensoesters
- 4 plakken parma ham
- 4 blaadjes salie (vers)
- 50 g boter
- 1½ dl witte wijn (droog)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 125 g gruyère (geraspt)
- 125 g emmenthaler (geraspt)
- ½ eetlepel maïzena
- zout
- peper (versgemalen)
- 4 prikkertjes
- ovenschaal
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: