Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175°C. Schil de aardappels en kook deze ca. 15 minuten in water met een snufje zout.
- Verhit ondertussen boter in een koekenpan en bak het gehakt in ca. 7 minuten rul. Voeg ui en knoflook toe en fruit deze ca. 2 minuten mee. Voeg de paprika toe en bak deze 3 minuten mee. Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper.
- Hol de aardappels tot 1 cm van de wand uit. Vul de aardappels met het gehaktmengsel en druk dit goed aan.
- Giet de bouillon in de ovenschaal, leg de aardappels erin en dek de schaal af met aluminiumfolie. Laat de aardappels ca. 35 minuten in het middel van de oven garen.
- Verwarm de ovengrill voor. Strooi kaas over de gehaktvulling en laat deze ca. 5 minuten onder de ovengrill gratineren.
Lekker met een groene salade.
- 4 personen
- 30 minuten
Ingrediënten
- 250 g varkensgehakt
- 2 dl bouillon
- 25 g boter
- 1 ui (fijngesnipperd)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- snufje zout
- 4 aardappels (250 g, vastkokende)
- 1 rode paprika (in kleine blokjes)
- snufje peper (versgemalen)
- 100 g kaas (geraspt)
- ovenschaal
- aluminiumfolie
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: