Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Chinese karbonades

Chinese karbonades

4 haaskarbonades (á 125 g), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 eetlepel ketjap manis, 2 eetlepels honing, 2 eetlepels chilisaus, 1 theelepel gemberpoeder, 1 limoen (rasp

Rollade met sinaasappel-mango’salsa’

100 g varkensfiletrollade (gaar, vrij dik gesneden), 1 eetlepel maïsolie, 1 kleine sinaasappel, 2 eetlepels limoensap, tabasco, ½ rode ui

Muesli gehaktballen

Muesli gehaktballen

500 g varkensgehakt, snufje peper (versgemalen), 3 eetlepels paneermeel, snufje zout, ½ theelepel bouillonpoeder, snufje nootmuskaat, 1 ei, 30 g boter, 100 g muesli

Stoomgebraden beenhammetjes

 2 beenhammetjes (à 500 g (voorgegaard), 75 ml sinaasappelsap (vers geperst), 1 eetlepel sojasaus, ½ eetlepel basterdsuiker (donkere), 1½ eetlepel gembersiroop, 2

Plakjes Teriyaki varkenshaas

400 g varkenshaas, 1 dl ketjap manis, 5 eetlepels bruine basterdsuiker, 1 eetlepel gemberwortel (verse, geraspt), 1 teentje knoflook (geperst), 1 lenteuitje (in dunne

placeholder

Rundvleessalade met witlof

350 g rundvlees (gaar, in fijne blokjes gesneden), 2 plakjes bakbacon (in reepjes gesneden), 1 rode ui (in halve ringen gesneden), 2 struikjes witlof, 1 blikje flagolets

placeholder

Zuurkoolschotel met worst en spek

1 rookworst, 100 g ontbijtspek (in plakjes), 500 g zuurkool, 1 dl witte wijn, 1 eetlepel Provençaalse kruiden, snufje zout, snufje peper, 1 pakje aardappelpuree (voor 4

Spaanse karbonade met paprika

Spaanse karbonade met paprika

4 karbonades (rib of haas) 2 teentjes knoflook ½ eetlepel paprikapoeder 2 eetlepels sherry (medium dry) 6 eetlepels olijfolie (extra vierge) 2 rode paprika's 2 gele

Gyros met pitabrood en tzatziki

500 g varkensvleesreepjes, tzatzikisaus (kant en klaar), 1 groene paprika, olijfolie, 1 courgette, 8 pitabroodjes, 2 vleestomaten, 100 g olijven (gemengd, zonder pit)

Bacon-avocado salade

8 plakken bacon (dikgesneden), 4 eetlepels crème fraîche, 4 eetlepels honing, 4 eetlepels mosterd (grove), 2 stuks avocado, 1 citroen (sap van), 175 g veldspinazie