Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Hak het vlees zeer fijn (met een glad scherp mes of met de foodprocessor), maar niet zo fijn als gehakt!
- Pel en snipper de ui.
- Schil de appel in kleine stukjes (verwijder klokhuis)
- Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak hierin de ui 3 minuten op een matig vuur. Roer de salie en de stroop erdoor. Laten afkoelen.
- Meng het vlees met het uimengsel, de appel, de mosterd, ½ theel. zout, ½ theel. peper. Verdeel het vlees in 4 porties.
- Smelt de rest van de boter.
- Maak 4 pasteitjes: leg een vel filodeeg op het aanrecht. Leg ¼ van het vlees in een bergje aan de onderkant van het deeg. Bestrijk het hele deegvel met boter. Vouw het deeg over het vlees en rol het op (zoals voor een loempia). Leg de pasteitjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk de pasteitjes met nog wat boter en bak ze in de voorverwarmde oven in ca. 15 minuten goudbruin en gaar.
Lekker met spitskoolsalade met geroosterde komijn erdoor.
- 4 personen
- 30 minuten
Ingrediënten
- 300 g hamlappen
- 1 eetlepel mosterd (grof)
- 1 ei
- 4 grote vellen filodeeg
- 75 g boter
- 1 ui
- snufje zout
- snufje peper
- ½ eetlepel salie (gehakt, droog of vers)
- 1 appel
- 2 eetlepels appelstroop
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: