Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Speklappen in citroenmarinade

4 speklappen (á 125 g), snufje peper (versgemalen), 1 theelepel citroenrasp, 1 teentje knoflook (geperst), 2 eetlepels citroensap, 3½ eetlepel olijfolie, 1 theelepel

Varkenshaas met peultjes

500 g varkenshaas, 1 theelepel allesbinder, 8 lenteuitjes (in stukjes), 2 dl bouillon, 100 g taugé, ½ rode paprika (in reepjes), 1 eetlepel olie, 1 mespuntje

Gevulde varkenshaas met noten

Gevulde varkenshaas met noten

Wil je eens wat anders dan een traditioneel bereide varkenshaas, kies dan eens voor gevulde varkenshaas. Er zijn zoveel mogelijkheden! Deze gevulde varkenshaas met noten

Varkensvlees op zijn Thais

Varkensvlees op z’n Thais

250 g schouderlappen, 150 g shii-take (chinese paddestoelen), 3 eetlepels currypasta (groene), stukje gemberwortel (vers), 2 bosuitjes, citroensap, takje koriander, 1

Varkensoester met sjalotjes en oesterzwammen

Varkensoester met sjalotjes en oesterzwammen

4 varkensoesters (á 125 g stuk), 4 sjalotjes (fijngesnipperd), snufje peper (versgemalen), 150 g oesterzwammen, 1 eetlepel peterselie (verse, fijngehakt), snufje zout, 50

Gehaktbrood

Gehaktbrood met ei, omwikkeld met spek

Verwarm eerst de oven voor op 190°C. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui en knoflook ca. 2 minuten. Voeg de paprika, wortel en bleekselderij

gehaktbal

Koude gehaktballen van grootmoeder

500 g half-om-halfgehakt, ½ kopje melk, 1 eetlepel mosterd (grove), 2 boterhammen, 3 eetlepels gehaktkruiden, 1 eetlepel tomatenpuree, 50 g boter, 1 ei en 1 eetlepel

Lauwwarme groentesalade met plakjes varkenshaas

Lauwwarme groentesalade met plakjes varkenshaas

Varkenshaas op je salade! Mooie, goed gevulde salades zijn in de zomer heel populair. En je salade krijgt een perfecte ‘bite’, als hij gecombineerd wordt met

Pilaf met varkensvleesreepjes

500 g varkensvleesreepjes, 1 blik tomatenblokjes (á 400 g), 50 g boter, 300 g rijst, snufje peper (versgemalen), 2 uien (fijngesnipperd), snufje zout, 2 teentjes

Stoomgebraden beenhammetjes

 2 beenhammetjes (à 500 g (voorgegaard), 75 ml sinaasappelsap (vers geperst), 1 eetlepel sojasaus, ½ eetlepel basterdsuiker (donkere), 1½ eetlepel gembersiroop, 2