Bereiding
- Snijd de korst van de geitenkaas. Meng in een kom de geitenkaas met de groene kruiden, sjalotje, zout en peper.
- Snijd de varkensfilet in de lengte tot op ca. 2 cm van de rand in en sla deze open. Dep de varkensfilet droog met keukenpapier. Bestrooi het opengeslagen deel van het vlees met zout en peper. Bestrijk het vlees vervolgens met eiwit en leg er het geitenkaasmengsel in. Rol het vlees stevig op en bind het met rolladetouw (of breikatoen) op.
- Verhit de boter in een braadpan en bak hierin de rollade in ca. 10 minuten rondom bruin. Braad de rollade op zacht vuur in ca. 40 minuten met het deksel schuin op de pan gaar en keer het vlees tussentijds enkele malen om. Voeg, indien nodig, tussentijds kleine scheutjes warme bouillon toe.
- Neem de rollade uit de pan en laat deze ca. 5 minuten op een plank rusten. Breng ondertussen het braadvocht aan de kook. Snijd de rollade met een vleesmes in dunne plakken en leg deze dakpansgewijs op een voorverwarmde schaal. Serveer de jus er apart bij.
Lekker met aardappelpuree en snijbonen.
- 6 personen
- 65 minuten
Ingrediënten
750 g varkensfilet (aan één stuk)
75 g geitenkaas (zachte)
1 eetlepel groene kruiden (verse fijngehakte, bijv. peterselie, bieslook en basilicum)
1 sjalotje (fijngehakt)
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
1 eiwit (losgeklopt)
75 g boter
1 á 2 dl bouillon
rolladetouw of breikatoen
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: