Bereiding
- Dep de varkenslappen droog met keukenpapier en wrijf het vlees in met peper en mosterd.
- Verhit de boter in een hapjespan met anti-aanbaklaag en bak het vlees snel aan beide zijden lichtbruin. Neem het vlees uit de pan.
- Sprenkel over elk lapje vlees 1 theelepel citroensap. Voeg 3/4 flesje bokbier aan het bakvet toe en roer de aanbaksels van de bodem goed los.
- Leg de varkenslappen terug in de pan en stoof het vlees ca. 50 minuten op zacht vuur met het deksel op de pan.
- Roer ondertussen in een kom de allesbinder en de rest van het bokbier tot een glad mengsel. Neem het vlees uit de pan en verdeel dit over 4 borden. Roer het allesbinder-biermengsel door het stoofvocht, laat de saus even aan de kook komen en breng de saus op smaak met zout en peper. Schenk de saus over het vlees.
Lekker met Chinese kool en gepofte of gekookte aardappels.
Wist u dat…
doorregen varkenslappen ook gegrild kunnen worden en daardoor minder vet bevatten?
4 personen
55 minuten
Ingrediënten
4 varkenslappen (doorregen á 125 g stuk)
snufje peper
1 fles bokbier
25 g boter
1 eetlepel mosterd
snufje zout
1 eetlepel citroensap
1½ theelepel allesbinder
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: