Bereiding
- Roer in een kom de olie, ½ eetlepel citroensap en satékruiden door elkaar. Dep de fricandeau met keukenpapier droog, bestrijk het vlees met de satémarinade en laat het vlees ca. 1 uur marineren.
- Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin het vlees in ca. 5 minuten rondom goudbruin. Neem het vlees uit de pan. Fruit de knoflook en gember ca. 1 minuut in de braadboter. Roer bouillon, ketjap, basterdsuiker en 1 eetlepel citroensap door de braadboter en leg de fricandeau terug in de hapjespan. Smoor de fricandeau op zacht vuur met het deksel op de pan in ca. 35 minuten gaar. Voeg, indien nodig, tussentijds kleine scheutjes heet water toe.
- Neem het vlees uit de pan, breng de fricandeau op smaak met zout en peper en laat het vlees ca. 10 minuten rusten. Snijd de fricandeau in plakken en breng de Indische jus nog even aan de kook.
Lekker met gestoomde gemengde groenten en Pandanrijst.
Tip
Maak er een complete rijsttafel van. Klik hier voor meer recepten en tips.
Wist u dat…
varkensfricandeau net zo mager is als rosbief?
- 6 personen
- 115 minuten
Ingrediënten
750 g varkensfricandeau
1 eetlepel olie (arachide)
1½ eetlepel citroensap
1 eetlepel kruiden (saté)
50 g boter
1 teentje knoflook
1 theelepel gember (verse, fijngeraspt)
1 dl bouillon
½ dl ketjap manis
1 theelepel bruine basterdsuiker
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: