Bereiding
- Breng een grote pan met water aan de kook en kook hierin de broccoli met zout ca. 5 minuten. Laat de broccoli in een zeef uitlekken.
- Bestrooi het nasivlees met peper. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin het nasivlees in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Voeg de ui en knoflook aan het vlees toe en fruit deze ca. 5 minuten mee. Voeg de broccoli en maïs toe en bak deze ca. 2 minuten mee.
- Schenk vervolgens de wijn en mascarpone bij het vlees. Breng het gerecht aan de kook en laat het ca. 10 minuten op zacht vuur sudderen. Voeg de geraspte kaas aan de saus toe en laat de maïsbroccolisaus ca. 5 minuten op zacht vuur sudderen. Breng de saus op smaak met zout en peper en bind deze indien nodig met allesbinder.
Lekker met strikjespasta.
- 4 personen
- 40 minuten
Ingrediënten
- 500 g nasi/bamivlees
- 500 g broccoli (kleine roosjes)
- snufje zout
- snufje peper (versgemalen)
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 uien (fijngehakt)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 blik maïs (á 300 g)
- 2½ dl witte wijn
- 100 g mascarpone
- 100 g geraspte kaas
- allesbinder
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: