Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Gevulde pannenkoekjes met een lever-appelvulling

200 g varkenslever, 4 dl melk, 100 g bloem, snufje zout, 1 ei, 50 g boter, snufje peper (versgemalen), 1 ui (fijngesnipperd), 1 appel (in blokjes)

Koude gehaktballen van grootmoeder

Koude gehaktballen van grootmoeder

500 g half-om-halfgehakt, ½ kopje melk, 1 eetlepel mosterd (grove), 2 boterhammen, 3 eetlepels gehaktkruiden, 1 eetlepel tomatenpuree, 50 g boter, 1 ei en 1 eetlepel

Gevulde aardappel met gehakt

250 g varkensgehakt, 2 dl bouillon, 25 g boter, 1 ui (fijngesnipperd), 1 teentje knoflook (geperst), snufje zout, 4 aardappels (250 g, vastkokende)

Gegrilde Dijon speklapjes

4 speklappen (á 100 g), 3 eetlepels mosterd, 3 beschuiten

Filetrollade met spinazievulling

750 g varkensfilet (aan een stuk), 75 g spekblokjes, 1 eetlepel olijfolie, 3 sjalotjes (fijngehakt), 1 teentje knoflook (geperst), 50 g spinazie (à la crème, uit een

Ham- en eicocotjes

4 plakjes schouderham, 4 lenteuitjes, 1 eetlepel bieslook (fijngeknipt), snufje zout

Varkenshaas met Terschelling cranberrysaus

Varkenshaas met Terschelling cranberrysaus

500 g varkenshaas (ca 2 stuks), 250 g cranberry's (verse), 200 g suiker, 2 dl sinaasappelsap (verse), 1 sinaasappel (rasp van), 50 g boter, snufje peper (versgemalen),

Roergebakken hamlapjes met rijst en knapperige groenten

Roergebakken hamlapjes met rijst en knapperige groenten

50 g emping (of mini-kroepoek), 3 eetlepels zonnebloem olie, 2 eetlepels limoensap, 1 zakje boemboe (boemboe rendang, 100 g), snufje zout, 1 eetlepel koriander

Varkenshaas met mangokerrievulling

500 g varkenshaas, 1 mango (geschild en in blokjes), 1 eetlepel kerriepoeder, 1 eetlepel rozijnen, 1 sjalotje (fijngesnipperd), 1 eetlepel peterselie (vers, fijngehakt),

Saucijsspiezen met perzik en ui

500 g saucijsjes, 2 perziken (verse), 2 rode uien (kleine), 4 takjes rozemarijn, 1 rode peper, 1 teentje knoflook, 4 eetlepels olijfolie (extra vierge), 4 lange