Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Dep de fricandeau met keukenpapier droog en bestrooi het vlees met peper. Roer in een kom de uien, abrikozen en kerriepoeder door elkaar. Schep het uienmengsel in de braadzak en leg de fricandeau op het uienmengsel. Verdeel de blokjes boter over het vlees en maak de braadzak met de (bijbehorende) sluitclip dicht.
- Plaats de braadzak in de oven en bak het vlees ca. 40 minuten op 200°C. Neem de fricandeau uit de braadzak, breng het vlees op smaak met zout en peper en dek het vlees af met aluminiumfolie.
- Verwarm ondertussen het braadvocht met de ui in een pan, voeg de blokjes perzik en room toe en breng de saus aan de kook. Laat de saus kort koken, pureer de saus met de staafmixer (en bind de saus indien nodig met allesbinder).
- Verdeel de plakken fricandeau over 4 borden en serveer de saus er apart bij.
Lekker met broccoli en Basmatirijst.
Tip
Zonder de room is dit een heel ‘slank’ gerecht.
Wist u dat…
veel soorten wit vlees zich bijzonder goed laten begeleiden door een saus op basis van vruchten?
- 6 personen
- 50 minuten
Ingrediënten
750 g varkensfricandeau
snufje peper (versgemalen)
2 kleine uien (fijngehakt)
50 g abrikozen (gedroogde, in blokjes)
1½ eetlepel kerriepoeder
50 g boter (in blokjes)
snufje zout
4 perziken (halve, uit blik, in blokjes)
1 dl room
allesbinder
staafmixer
1 braadzak
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: