Bereiding
- Neem de varkensoester uit de koelkast en masseer deze in met olie, citroenrasp en peper. Laat het vlees ca. 30 minuten afgedekt buiten de koelkast op temperatuur komen.
- Roer in een kom de mayonaise met citroensap en peterselie tot frisse citroenmayonaise.
- Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag voor op hoog vuur. Zet het vuur middelhoog en leg de varkensoesters in de pan. Bak de varkensoesters zachtjes, door deze regelmatig over de bodem te schuiven met een spatel (geen vleesvork) en veelvuldig te keren. Bakkerel de varkensoesters in ca. 8 minuten zachtjes rosé en lichtbruin van kleur. Breng de varkensoesters op smaak met zout en eventueel nog peper.
- Neem de varkensoesters uit de pan, verdeel deze over 4 borden en serveer de citroenmayonaise er apart bij.
Lekker met groene salade en frietjes.
- 4 personen
- 50 minuten
Ingrediënten
4 varkensoesters (á 125 g)
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroenrasp
snufje zwarte peper (versgemalen)
1½ dl mayonaise
3 eetlepels citroensap
1 takje peterselie (fijngehakt)
snufje zout
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: