Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Varkenshaasje met gorgonzolasaus

Varkenshaasje met gorgonzolasaus

500 g varkenshaas, snufje peper (versgemalen), 70 g boter, 200 g gorgonzola (in blokjes), 1 dl room, 2 eetlepels bloem, 1½ dl melk

Gegratineerde schnitzel met tomaat en lente-ui

1 varkensschnitzel, ½ eetlepel olie, 1 tomaat, 3 lenteuitjes, 3 eetlepels zure room, ½ theelepel knoflookpoeder, 3 eetlepels geraspte kaas (belegen), snufje zout, snufje peper

Borrelribjes

Borrelribjes

36 spareribs (losgesneden korte krabbetjes, ca. 7 cm), 4 eetlepels tomatenketchup, 1 dl citroensap, 3 eetlepel sambal (brandla), 75 g bruine basterdsuiker en 75 g bruine

Boerenkool met worst

1 kilo aardappelen, 600 g boerenkool (gesneden), 1 rookworst, 125 g spekblokjes, juspoeder, 2 dl melk, 50 g boter, snufje zout en een snufje peper.

Varkenshaas met romige mosterdsaus

Varkenshaas met romige mosterdsaus

500 g varkenshaas, 1 courgette, 10 g boter, 1 sjalotje (fijngesnipperd), 2 dl melk, 1 dl room, 2 eetlepels mosterd, 100 g geraspte kaas (Cheddar), 1 eetlepel maïzena,

Varkenspasteitjes met appel en salie

Varkenspasteitjes met appel en salie

300 g hamlappen, 1 eetlepel mosterd (grof), 1 ei, 4 grote vellen filodeeg, 75 g boter, 1 ui, snufje zout, snufje peper, ½ eetlepel salie (gehakt, droog of vers), 1 appel,

Pulled pork met Chimichurri saus

Marineren Meng ingrediënten voor de marinade in een kom. Leg de procureur in een schaal en overgiet met de marinade. Laat minimaal 12 uur, afgedekt, marineren in de

Gevulde varkenshaas met brie en ananas

16 plakjes ontbijtspek, 2 varkenshaasjes, snufje zwarte peper (versgemalen), 3 eetlepels ananasjam, 50 g boter, 2 eetlepels olijfolie, 1 theelepel rozemarijn

Worstsnoetjes: leuk voor kleuters om uit te delen

20 plakken worst (Gelderse worst, ca. 30 g elk), 2 knakworst, 20 zonnebloempitten (of stukjes pretzelstaafjes), 40 Bugles (of Arno's, kleine driehoekige zoutjes), 40

Doorregen rollade in rode wijnsaus

Doorregen rollade in rode wijnsaus

1 ui, 3 grote tomaten, 1 doorregen varkensrollade (van 1 kilo), 50 g boter, 1 laurierblad, 2 dl rode wijn, 1 bouillonblokje, 2 theelepels maïzena.