Bereiding
- Haal het gehakt een half uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
- Snijd de lente-ui fijn en hak de zongedroogde tomaten fijn.
- Meng het gehakt met zout, peper, lente-ui en de zongedroogde tomaten door elkaar.
- Verdeel het gehakt in 4 gelijke delen.
- Leg het ontbijtspek op een snijdplank 2 in de lengte en 1 dwars tussen de 2 plakken ontbijtspek door.
- Maak van 1 deel gehakt een rolletje en rol deze in het ontbijtspek.
- Vouw eerst de dwarsliggende plak ontbijtspek over het gehaktrolletje en rol daarna de andere 2 plakken ontbijtspek eromheen.
- Verwarm de boter in de pan.
- Braad de slavinken in de boter op middelmatig vuur in ca. 20 minuten rondom bruin.
- Haal de slavinken uit de pan en giet het bakvet er uit.
- Doe de pesto in de pan en laat die warm worden.
- Voeg de room toe en roer dit tot een saus.
- Breng eventueel op smaak met zout en peper
Lekker te combineren met een groene salade en rijst
- 4 personen
- 40 minuten
Ingrediënten
400 gr varkensgehakt
12 plakken ontbijtspek
Zout
Peper
150 gr zongedroogde tomaten
Bosje lente-ui
1/2 potje rode pesto
50 ml kookroom
50 gr boter