Bereiding
- Bestrooi de schnitzels aan beide zijden met peper.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de schnitzels in ca. 10 minuten aan beide zijden goudbruin.
- Leg op elke schnitzel een blaadje salie, een plak Parmaham en Parmezaanse kaas.
- Laat de schnitzels met het deksel schuin op de pan in ca. 3 minuten doorgaren en de Parmezaanse kaas zachtjes smelten. Lekker met risotto en een tomatensalade.
Wist u dat…
een varkensschnitzel een dun lapje is dat is platgeslagen? Het is een mager en mals stukje vlees, afkomstig van de varkensham. Aan één stuk is het verkrijgbaar als fricandeau. Schnitzels lijken veel op oesters en hamlappen. De laatste twee worden echter ‘op de draad’ gesneden terwijl schnitzels ‘met de draad mee’ worden gesneden. Dat wil zeggen dat de vleesdraad in de lengterichting loopt. Het zorgt er voor dat de schnitzel tijdens de bereiding plat in de pan blijft liggen.
- 4 personen
- 15 minuten
Ingrediënten
4 varkensschnitzels (ongepaneerd)
4 plakken parma ham
50 g boter
4 blaadjes salie (vers)
snufje peper (versgemalen)
50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: