Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Varkensoester met gegratineerde artisjokpuree

Varkensoester met gegratineerde artisjokpuree

4 varkensoesters (á 125 g), 125 g artisjokkenbodems (uit blik, uitgelekt), 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel witte wijnazijn, ½ bekertje crème fraîche (á 1½ dl), 50 g

placeholder

Rookworst Doria

1 kleine rookworst (geweld, grof of fijn naar keuze), 50 g katenspek, 1 grote komkommer, 1 eetlepel Provençaalse kruiden, 250 g zuurkool, aardappelpuree (voor 2

Indiase roerbakschotel met varkensvleesreepjes en gemengde groenten

500 g varkensvleesreepjes, 1 theelepel chilipoeder, snufje peper (versgemalen), snufje zout, 150 g sperziebonen (in stukjes van 4 cm)

Sesam spareribs

2 kilo spareribs, 3 teentjes knoflook (geperst), 6 eetlepels honing, 6 eetlepels tomatenpuree, 1 eetlepel sesamolie, 2 eetlepels ketjap manis, ½ theelepel sereh (poeder,

Worstsnoetjes: leuk voor kleuters om uit te delen

20 plakken worst (Gelderse worst, ca. 30 g elk), 2 knakworst, 20 zonnebloempitten (of stukjes pretzelstaafjes), 40 Bugles (of Arno's, kleine driehoekige zoutjes), 40

Lever met een rode wijnsaus

Lever met een rode wijnsaus

400 g varkenslever (in 8 dunne plakken)
, 3 dl melk
, 80 g boter
, 6 sjalotjes (gepeld en in vieren)
, 1 pot fond (vleesfond á 4 dl)
, 3 dl rode wijn (Chianti)
, 1

Rookworst met tortilla en tomatensalsa

2 kleine rookworsten, 2 tortilla's, 50 g gemengde sla, 1 tomaat, 4 eetlepels salsa (hot of mild)

placeholder

Ham met honing en kruidnagel

750 g beenham (met zwoerd), 4 eetlepels honing, 2 eetlepel basterdsuiker (lichte), 1 eetlepel Franse mosterd

Varkenshaas met peultjes

500 g varkenshaas, 1 theelepel allesbinder, 8 lenteuitjes (in stukjes), 2 dl bouillon, 100 g taugé, ½ rode paprika (in reepjes), 1 eetlepel olie, 1 mespuntje

Saucijsjes met pesto en katenspek

4 rundersaucijsjes, 8 plakjes katenspek (of rauwe ham), 2 eetlepels pesto rosso (potje), ½ eetlepel zonnebloem olie, 1 ei, 1,2 liter water, 2 bouillonblokjes (of 0,6