Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Filetrollade met Franse sjalotjessaus

750 g varkensfiletrollade, 80 g boter, 1 dl bouillon, 12 sjalotjes (gepeld en in vieren snijden), 1 pot fond (vlees, à 4 dl), 3 dl witte wijn (droog), 1 theelepel tijm, 1

Doorregen rollade in rode wijnsaus

Doorregen rollade in rode wijnsaus

1 ui, 3 grote tomaten, 1 doorregen varkensrollade (van 1 kilo), 50 g boter, 1 laurierblad, 2 dl rode wijn, 1 bouillonblokje, 2 theelepels maïzena.

Gegrilde spareribs met tropische saus

Gegrilde spareribs met tropische saus

• 2 kilo spareribs (ongemarineerd), 2 eetlepels olie, 1 ui (fijngesnipperd), 2 teentjes knoflook (gehalveerd), 1 rode paprika (in kleine stukjes)

Wintersalade met linzen en rookworst

1 rookworst (à 250 g, in plakken)
, 100 g haricots verts
, 6 eetlepels olijfolie
, 2 eetlepels rode wijn azijn
, 1 theelepel mosterd
, 1 teentje knoflook (gehalveerd)
, 1

Gegrilde varkenshaasspiesen in tortilla

500 g varkenshaas (in blokjes van 2 cm), 4 tortilla's (van 21 cm), ¼ krop ijsbergsla (dunne reepjes), 1½ dl zure room, 50 g geraspte kaas

Varkenshaasje gevuld met noten

Varkenshaasje gevuld met noten

1 grote varkenshaas (ca. 250 g), snufje peper, snufje zout, 50 g roomkaas (walnoten), 25 g boter, 1 kleine ui, 1 eetlepel hazelnoten, 1 eetlepel walnoten, 4 eetlepels

placeholder

Zoete ribkarbonades

8 dunne ribkarbonades, 4 takjes tijm (vers of 1 theelepel gedroogd), snufje peper, 6 eetlepels bloem, snufje zout, 2 eetlepels boter (of 1 eet. olie), 1 stevige appel

bacon-salami-quiche

Bacon/salami quiche

150 g salami (in plakjes), 150 g bakbacon (in plakjes), 1 aubergine, 1 eetlepel olie, 3 eieren, snufje peper, 1 eetlepel peterselie (verse, fijngehakt), 250 g

Kruidige hamlapspiesen met paprika

Kruidige hamlapspiesen met paprika

500 g hamlappen, 3 teentjes knoflook, 1½ eetlepel chilipoeder, 1 theelepel zwarte peper, 1 theelepel djinten (komijn), 1 theelepel kaneel, 1 theelepel ketoembar

placeholder

Gevulde maïsbol met bakbacon

8 plakken bakbacon, 4 maïsbollen, 2 rode uien, 1 teentje knoflook, 100 g kerstomaatjes, ½ eetlepel olijfolie, 10 g boter, 8 kwarteleitjes, 50 g komijnekaas (belegen