Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Griekse procureur met feta en olijven

750 g procureur (ontbeende schouderkarbonadestuk), 3 eetlepels olie, 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels Gyroskruiden, 2 teentjes knoflook (uitgeperst), 75 g feta, 4

Indische hap met speklap

Schenk de ketjap met een slokje van het bier in een platte schaal (zet het bier dat je overhoudt apart voor later) en roer even door. Snij de grootste stukken vet van de

Stamppotje met schnitzelreepjes, pesto en broccoli

500 g varkensschnitzel (in reepjes), 1½ kilo aardappels (geschild), snufje zout, 1 kilo broccoli (in roosjes), peper (versgemalen), 25 g boter, 1 dl melk, 3 eetlepels

gebraden varkensnek

Gebraden varkensnek

Varkensnek wordt vaak gebruikt voor pulled pork of om een lekkere doorregen rollade van te maken. In dit geval wordt de nek geroosterd om er mooie plakken van te snijden.

Indisch bonenschoteltje met rookworst en sambal

1 rookworst (350 g), 2-3 stengels prei (ca. 500 g), 2 eetlepels zonnebloem olie, 1-2 eetlepels sambal brandal, ¼ liter tomatensaus (kant-en-klaar)

Braadstuk in kruidige saus

2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 rode peper, 1 sinaasappel (bij voorkeur biologisch), 2 eetlepels olijfolie, 600 g procureur (aan één stuk), 1 theelepel ketoembar (gemalen

Fricandeau met romige appelkerrie vulling

750 g varkensfricandeau, 1 eetlepel abrikozenjam, 50 g boter, snufje zout, 2 sjalotjes (fijngesnipperd), ½ appel (in kleine blokjes), 100 g roomkaas, 1-2 dl witte wijn, ½

Filetlappen in romige witte wijnsaus

4 varkensfiletlappen (á 125 gram), 1 eetlepel mosterd (grove), snufje zout, snufje peper (versgemalen), 50 g boter, 3 sjalotjes (fijngehakt), 1 teentje knoflook

Speklappen in citroenmarinade

4 speklappen (á 125 g), snufje peper (versgemalen), 1 theelepel citroenrasp, 1 teentje knoflook (geperst), 2 eetlepels citroensap, 3½ eetlepel olijfolie, 1 theelepel

Pulled pork met Chimichurri saus

Marineren Meng ingrediënten voor de marinade in een kom. Leg de procureur in een schaal en overgiet met de marinade. Laat minimaal 12 uur, afgedekt, marineren in de