Bereiding
- Roer in een kom 3 eetlepels olijfolie, citroensap, knoflook, paprikapoeder, oregano, chilipoeder en peper tot een marinade. Schep de karbonades door de marinade en laat het vlees afgedekt 1 uur in de koelkast marineren.
- Schep ondertussen in een kom de limoenrasp, limoensap, koriander, 1 eetlepel olijfolie, lente-uitje, appel en avocado voorzichtig door elkaar tot een groene salsa. Bewaar de groene salsa tot gebruik koel.
- Neem de karbonades ca. ca.15 minuten voor gebruik uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen.
- Grill het vlees op de BBQ aan beide zijden goudbruin en gaar. Breng de karbonades op smaak met zout. Schep de groene salsa over de gegrilde karbonades.
Lekker met tacochips en maïskolven.
- 4 personen
- 110 minuten
Ingrediënten
4 schouderkarbonades (á 125 g)
4 eetlepels olijfolie
½ eetlepel citroensap
1 teentje knoflook (geperst)
1 theelepel paprikapoeder
½ takje oregano
snufje chilipoeder
snufje peper (versgemalen)
1 limoen (sap en rasp)
5 g koriander (verse, fijngehakt)
1 lenteuitje (fijngehakt)
1 appel (groene, met schil, in kleine blokjes)
1 avocado (in kleine blokjes)
snufje zout
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: